2014. március 11., kedd

Kávés csokoládéhab

Egy rumlis hét végén, péntek délután már nincs kedve az ember lányának megváltani a konyhaművészetet. Ilyenkor jöhet egy jó kis csokihab, mert gyorsan megvan, és nem lehet vele tévedni. Mivel akut kávéfüggésben leledztem, ezért az a kérdés is gyorsan eldőlt, hogy milyen ízesítésű legyen a finomság. És már csak egy lépés volt innen, hogy eszembe jusson, egyszer régen készült már nálam egy istenkirály nasiság ebből a műfajból, amit a nosaltyn találtam. Recepteket végigtúr, boldogság, amikor megtalál. Gyorsan nekiáll, még gyorsabban elkészít, tűkön ülve várja, hogy végre megkóstolhassa. Aztán döbbenten konstatálja, hogy milyen gyorsan fogy.

Kávés csokoládéhab
Hozzávalók:
- 15 dkg étcsoki
- 6 ek hideg kávé
- 25 dkg mascarpone
- 3 ek porcukor
- 2,5 dl tejszín
Tetejére:
- tejszínhab
Elkészítés:
A csokit vízgőz fölött megolvasztjuk, langyosra hűtjük.
Egy nagyobb tálban a mascarponét és a porcukrot kézi habverő segítségével kikeverjük. Hozzáadjuk a kávét és az olvasztott csokit.
A tejszínt közepesen kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a kávés krémbe.
És nagyjából ennyi, készen vagyunk. Poharakat vagy csészéket ragadunk a kezünkbe, elosztjuk benne a krémet, egy éjszakára hűtőbe sorakoztatjuk őket. Másnap reggel jól megpúpozzuk tejszínhabbal, és már habzsolhatjuk is a finomságot. 
Jó étvágyat!

1 megjegyzés: