2013. október 29., kedd

Barackos túrókocka


Két fényképezőgépem bánta ezt a sütit. Na jó, ez csak írói túlzás, de már tényleg harmadjára sütöm meg, csak azért, hogy legyen róla kép. Ugyanis mind a két fényképezőgépem egy nappal az után adta be a kulcsot, hogy lefényképeztem a nasit, és természetesen már nem tudtam leszedni a képeket. Most megsütöttem harmadjára is, vasárnap be is írtam a posztot, de az utolsó percben elszállt a bejegyzés. Ez a recept el van átkozva! De most már azért is felrakom a blogra, és mivel nem szeretném, ha megint valami történne, nem is szaporítom tovább a szót, írom is a receptet, amelyet citromhabnál találtam.

Barackos túrókocka
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 6 dkg porcukor
- 13 dkg vaj
- 1 tojás
- csipet só
- 1/2 csomag sütőpor
Töltelékhez:
- egy nagy doboz őszibarackkonzerv
- 2 ek búzadara
- 50 dkg túró
- 8 dkg étkezési keményítő
- 20 dkg cukor
- 50 dkg tejföl
- 2 tojás
- 1 tk vaníliakivonat
Elkészítés
A befőttet lecsöpögtetjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, lisztezett felületen kinyújtjuk. Egy kisebb tepsit kivajazunk, és az aljára simítjuk a tésztát. 
A töltelék alkotó elemeit, a barack és a búzadara kivételével elkeverjük egy nagy tálban.
Az őszibarackot apró darabokra vágjuk.
Elővesszük a tepsit, a tészta tetejét megszórjuk a búzadarával, rászórjuk az őszibarackot, majd ráöntjük a túrós tölteléket. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk a sütit, és kb.50 perc alatt készre sütjük (tűpróba!).
Ha langyosra hűlt, szeleteljük, megszórjuk porcukorral, és már ehetjük is.
Jó étvágyat!

4 megjegyzés: