Két fényképezőgépem bánta ezt a sütit. Na jó, ez csak írói túlzás, de már tényleg harmadjára sütöm meg, csak azért, hogy legyen róla kép. Ugyanis mind a két fényképezőgépem egy nappal az után adta be a kulcsot, hogy lefényképeztem a nasit, és természetesen már nem tudtam leszedni a képeket. Most megsütöttem harmadjára is, vasárnap be is írtam a posztot, de az utolsó percben elszállt a bejegyzés. Ez a recept el van átkozva! De most már azért is felrakom a blogra, és mivel nem szeretném, ha megint valami történne, nem is szaporítom tovább a szót, írom is a receptet, amelyet citromhabnál találtam.
Barackos túrókocka
Hozzávalók:Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 6 dkg porcukor
- 13 dkg vaj
- 1 tojás
- csipet só
- 1/2 csomag sütőpor
Töltelékhez:
- egy nagy doboz őszibarackkonzerv
- 2 ek búzadara
- 50 dkg túró
- 8 dkg étkezési keményítő
- 20 dkg cukor
- 50 dkg tejföl
- 2 tojás
- 1 tk vaníliakivonat
Elkészítés
A befőttet lecsöpögtetjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, lisztezett felületen kinyújtjuk. Egy kisebb tepsit kivajazunk, és az aljára simítjuk a tésztát.
A töltelék alkotó elemeit, a barack és a búzadara kivételével elkeverjük egy nagy tálban.
Az őszibarackot apró darabokra vágjuk.
Elővesszük a tepsit, a tészta tetejét megszórjuk a búzadarával, rászórjuk az őszibarackot, majd ráöntjük a túrós tölteléket. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk a sütit, és kb.50 perc alatt készre sütjük (tűpróba!).
Ha langyosra hűlt, szeleteljük, megszórjuk porcukorral, és már ehetjük is.
Jó étvágyat!
Nyami! De finom lehet!
VálaszTörlésAz bizony!
TörlésÉn is nagyon finomnak találom, mentem is és készülődök rá! :))
VálaszTörlésRemélem, tényleg finom lett! :-)
Törlés