Gesztenyés krémes
Hozzávalók:
- 20 dkg darált keksz
- 50 dkg gesztenyemassza
- 5 dkg vaj
- 1 csokoládés pudingpor
- 4 dl tej
- 10 dkg cukor
- 4 dl habtejszín
- tortadara
Elkészítés:
A puha vajat összegyúrjuk a darált keksszel és 40 dkg gesztenyemasszával. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral és az aljára nyomkodjuk a kekszes masszát.
A csokis pundigport megfőzzük a tejjel és a cukorral (pudingport kevés tejjel csomómentesre kever, többi tejet cukorral felforral, pudingport belekever, sűrűre főz, ennyi), és belekeverjük a maradék 10 dkg gesztenyemasszát és egyenletesen a tésztára simítjuk.
A tejszínhabból kemény habot verünk, rákenjük a csokis rétegre, megszórjuk tortadarával, és készen is vagyunk, egy éjszakára mehet a hűtőbe a finomság, másnap szeleteljük és gyorsított ütemben elpusztítjuk. Vigyázat, gyorsan fogy!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése