2013. május 18., szombat

Epres-almás morzsasüti

Ronda, de finom. A morzsasüti már csak ilyen, viszont a készítése  nagyon egyszerű: összekeverünk némi gyümit, megszórjuk egy kis morzsás tésztával, be a sütőbe, és már készen is van a finom nasi. Mivel még mindig lábadozom a fogászati beavatkozás után, ezért most ennyire voltam hitelesítve édesség-ügyben. A receptbe ismét Mautner Zsófinál szerettem bele, mert némi fűszer hozzáadásával olyan mesés ízkombinációt hoz ki az egyszerű sütiből, ami határozottan egy másik dimenziót jelent. Nagyon egyszerű és nagyon finom, erősen javaslom a kipróbálását!

Epres-almás morzsasüti
Hozzávalók:
-  kevés vaj
- 4 zöld alma
- 25 dkg eper
- 5 dkg nádcukor
- 1 narancs
- 1 citrom
- 1 tk őrölt gyömbér
- 1 ek keményítő
A tésztához:
- 10 dkg liszt
- 5 dkg nádcukor
- 5 dkg hideg vaj
Elkészítés
Kábé ötperces a mutatvány. Kerítünk egy nagyobb tálat. Az almákat meghámozzuk, apróra vágjuk, beletesszük a tálba. Ezután a változatosság kedvéért az epret vágjuk apróra és hozzáadjuk az almához. A gyümikre rászórjuk a cukrot, belereszeljük a narancs héját, majd kifacsarjuk a levét, és azt is hozzáadjuk, jöhet még rá egy fél citrom reszelt héja, az őrölt gyömbér, a keményítő, és az egész hóbelevancot alaposan összekeverjük.
Keresünk egy kerek jénai tálat, kivajazzuk, beletesszük a gyümis keveréket. Már csak a "tésztát" kell elkészítenünk. Ezt sem visszük túlzásba: a lisztet, a cukrot összekeverjük, és a hideg vajjal elmorzsoljuk. A tésztát egyenletesen elosztjuk a gyümik tetején, és máris mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe a finomság, és kb. fél óra alatt készre sütjük.
Óvatosan álljunk neki, nagyon gyorsan függőséget okoz!
Jó étvágyat!
 


2 megjegyzés:

  1. Méghogy ronda! Az eper megszépíti ;) A fogászat miatt mielőbbi jobbulást kívánok, nekem tavaly vették ki a bölcsességfogam 4 darabban. Kutyasétáltatást egy törött lábú barát társaságában, frissen vérző fogsebbel nem ajánlom, de a töltött paprikát turmixolva annál inkább :)

    VálaszTörlés