2013. május 16., csütörtök

Kávés-csokoládés sütemény



Miért van az, hogy mindig akkor történik valami kellemetlen, amikor az ember lánya végre ki tud venni néhány nap szabadságot? A felhőtlen kikapcsolódást egy nagyon kellemetlen fogászati beavatkozás árnyékolja be, viszont a fogyókúra tuti, mert nem nagyon tudok enni. Viszont azért valami sütivel mégiscsak enyhíteni kellene a kínokat, nem? Valami egyszerűt és nagyszerűt kerestem, amit hamar meg is találtam Sajtkukacnál. Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom!

Kávés-csokoládés sütemény

Hozzávalók:
A piskótához:
- 20 dkg vaj
- 13 dkg nádcukor
- 3 tojás
- 30 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 2 adag espresso
A kávés csokiszószhoz:
 - 1 ek vaj
- 1 dl tej
- 2 ek nescafé
- 20 dkg cukor
- 5 dkg étcsoki
Elkészítés
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat is. A lisztet külön tálban elkeverjük a sütőporral, majd hozzákeverjük vajas elegyhez, végül a kávét is belekerül a tésztába.
Egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük (tűpróba!).
A mázhoz előveszünk egy kisebb lábost, beletesszük a vajat, a tejet, a kávét és a cukrot. Tűzre vele, felforraljuk, és kb. 10 percig rotyogtatjuk kis lángon, időnként megkeverve. Levesszük a tűzről, és belekeverjük az apróra vágott étcsokit. És már meg is vagyunk, a krémet reásblöttyintjük a piskótára, egyenletesen elosztjuk rajta. Egy éjszaka pihi a hűtőben, és már lehet is enni a finom nasit.
Jó étvágyat!



2 megjegyzés:

  1. Zsuzsa, remélem mára már enyhültek a fájdalmaid!
    És ez a finom süti is majd vígasztal (ha van még belőle).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a kezelés véget ért, minden rendben van szerencsére. A sütiből már nem sok van:-)

      Törlés