Rajongok a rakott krumpliért. Elég gyakran készül nálunk, és, mivel nem szeretem szeretem az egyhangúságot, amint találok egy jó ötletet a műfajban, azonnal kipróbálom az új ízvilágot. Amint megláttam a Vidék íze c. újságban a sütőtökös változatot, azonnal leküzdhetetlen vágyat éreztem, hogy kipróbáljam a receptet. Egyáltalán nem bonyolult elkészíteni, a sütőtök és a rozmaring különleges ízt ad neki, mégis megmarad a hamisítatlan rakott krumpli feeling. Többször elkészítős finomság!
Hozzávalók:
- 70 dkg burgonya
- 60 dkg tisztított sütőtök
- 2 szál száraz kolbász felkarikázva
- 1 tk szárított rozmaring
- só, bors
- 1 tk szárított chilipaprika
- 1 dl tejszín
- 1 dl tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
Kivajazunk egy jénai tálat.
A burgonyát meghámozzuk, nyersen uborkagyalun vékonyra szeleteljük. A sütőtököt felkockázzuk.
Egy nagy tálban összekeverjük a krumplit, a sütőtököt, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a rozmaringot, a chilipaprikát, és a reszelt sajtot, végül hozzáforgatjuk a kolbászt is.
A keveréket beleöntjük a jénaiba. A tetejét megkenjük a tejszín és a tejföl keverékével, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb. 45 perc alatt készre sütjük.
Gyors, egyszerű, mégis különleges, tökéletes vasárnapi ebéd!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése