2014. március 21., péntek

Csokoládés kávé



Mit tesz az ember lánya péntek délután, egy hosszú hét és egy még hosszabb konferencia után? Csokoládé és kávé után kiált. De miért vegye magához külön a két isteni nedűt, amikor nemrégen látott egy kiváló receptet a Kifőztük oldalán, amelyben mindkettő megtalálható? Nem gondolkodik sokat, gyorsan lefőzi a kávét, előkapja az egyéb hozzávalókat, és már áll is neki is finomságnak. Percek alatt megvan, istenien üdítő, végre hétvége, jöhet a pihenés!

Csokoládés kávé

Hozzávalók 2 személyre:
- 6 dkg étcsoki
- 2,5 dl forró kávé
- 2 dl forró tej
- 1 ek mandulalikőr (ennek hiányában mandulakivonat)
- 4 ek cukor
A tetejére:
- tejszínhab
- csokoládéreszelék
Elkészítés:
A kávét lefőzzük, egy kisebb lábosba öntjük. beletördeljük a csokoládét, és addig kevergetjük, amíg fel nem olvad. Hozzáadjuk a cukrot, a mandulalikőrt (mandulakivonatot), majd a forró tejet.
Pohárba öntjük, jól megpúpozzuk tejszínhabbal és megszórjuk csokireszelékkel. Hörpint és elfelejt gondot, bajt!
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése