2014. május 24., szombat

Tejfölös eper

Agybaj volt ez a hét a házfestés miatt, napokig romokban hevert a konyhám, esélyem sem volt összedobni valami finomságot. Végre ismét használható a ház számomra egyik legkedvesebb helyisége, azonban annyira lefáradtam a pakolásban, hogy csak néhány perces desszerthez volt kedvem. Semmi ötletem nem volt, de aztán tegnap szembejött velem Max receptje, és a probléma azonnal megoldódott: epret beszerez, tejföl és porcukor van, néhány perc és kész az isteni finom nasi! Nagyon gyorsan elfogyott, sajnos...

Tejfölös eper

Hozzávalók:
- 0,5 kg eper
- 4 dl tejföl
- 6 ek porcukor
Elkészítés:
Iszonyatosan bonyolult: az epreket megmossuk, megtisztítjuk, félbevágjuk.
A tejfölt összekeverjük a porcukorral.
Poharakat kerítünk, az aljára tesszük az epret, amelyre ráhalmozzuk a cukros tejfölt. És ennyi! Néhány órára mehet a hűtőbe, utána lehet nekiesni és habzsolni a finomságot!

Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

  1. Ez egy nagyon régi recept, még egy idősebb ismerősömtől hallottam, anno ez luxus desszertnek számított! Isteni finom, bár eszembe se jutna magamtól így enni :) Kitartást a felújításhoz ;)í

    VálaszTörlés
  2. Mi is ismerjük és szeretjük, én csak lazán, simán összekeverem. :)

    VálaszTörlés