2013. augusztus 14., szerda

Dinnyetorta


Nem igazán vagyok oda a dinnyéért, évente ha egyet elfogyasztok, már sokat mondtam. Azonban az aktuális Vidék íze újságban láttam egy fotót a dinnyetortáról, és azonnal elvesztem. Tudtam, hogy nekem ezt a nasit egyszerűen ki kell próbálnom. Gyorsított ütemben célba vettem a zöldségest, felpakoltam dinnyéből, és amint hazaértem, nekiálltam összedobni a tortát. Egyáltalán nem bonyolult és nagyon finom, érdemes adni neki egy esélyt.

Dinnyetorta
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 10 dkg kukoricapehely
- 10 dkg tejcsoki
- 10 dkg fehér csoki
- 3 ek vaj
- 3 ek cukor
- 2 ek mandulalap
A krémhez:
- 25 dkg krémsajt
- 25 dkg túró
- 4 dl tejszín
- 15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom
- 4 lap zselatin
- 30 dkg vegyes dinnye (héj nélkül)
Elkészítés
Gőz felett összeolvasztjuk a kétféle, apró darabokra tört csokit a vajjal és a cukorral. Levesszük a tűzről, beledolgozzuk az összetört kukoricapelyhet és a mandulát. Egy kerek tortaformát kerítünk, és a masszát belenyomkodjuk az aljába, és legalább fél órára betesszük a hűtőbe.
A krémhez összekeverjük a krémsajtot és a túrót a kétféle cukorral és a citrom reszelt héjával, kifacsart levével. A dinnye nagy részét felkockázzuk, és a krémbe forgatjuk. Habot verünk a tejszínből. A zselatinlapokat vízbe áztatjuk, aztán kinyomkodjuk, és némi forró vízben feloldjuk. A túrós töltelékbe keverjük, majd néhány percig hagyjuk állni, és utána hozzáadjuk a tejszínhabot is. 
Elővesszük a hűtőből a tortaformát, az alapra simítjuk a krémet, egy éjszakára visszatesszük. Másnap a maradék dinnyével díszítjük a tortát, és boldog mosollyal arcunkon elfalatozzuk.

Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

  1. Remekül néz ki, és biztos nagyon frissítő! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik, igen, valóban nagyon frissítő!

      Törlés
  2. Nagyon jó lett:))
    Én is készülnék egy dinnyetortát sütni, de sajnos mindig rossz dinnyét veszek, már 6 dobtam ki mind rossz volt.
    Úgy látszik az idén mi dinnyét se eszünk nem még tortát?

    VálaszTörlés