2013. augusztus 26., hétfő

M&M szelet

Vesztemre körülnéztem a csokis polcon a Sparban. És szemembe ötlött egy szép M&M cukros zacskó. Gondolkodás nélkül leemeltem a polcról (ami kell, az kell!), és csak hazaérve gondolkodtam el azon, hogy milyen formában kellene magamhoz vennem a nagyon is földi mannát. Az egyszerűség kedvéért elindítottam a netes keresőt, és elég gyorsan ráleltem erre a receptre. Nix hezitálás, sütőkapcsolás, sütiösszedobás. Morzsa sem maradt belőle, mert nagyon finomra sikeredett.

M&M szelet
Hozzávalók:
- 25 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 2 tojás
- 3 cs vaníliás cukor
- 2 dl tej
- 40 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 csipet só
- 1 cs M&M cukorka 
A mázhoz:
- 10 dkg puha vaj
- 10 dkg porcukor
- 3 ek kakaópor
- 3 ek víz 
Elkészítés:
A cukrot habosra keverjük a 2 egész tojással. Hozzáadjuk a vaníliás cukrokat, az olvasztott vajat, és a csipet sót.
Egy másik tálban a liszttel elkeverjük a sütőport, hozzáadjuk a tojásos keverékhez, majd lassan hozzáadagoljuk a tejet is. Legvégül a cukorkákat is belekeverjük a tésztába.
Kivajazunk, lisztezünk egy tepsit, beleöntjük a tésztát, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. fél óra alatt készre sütjük (tűpróba!). Hagyjuk kihűlni.
A krémhez a hozzávalókat kis lábosba tesszük, lassú tűzön összemelegítjük, majd a süti tetejére öntjük.
Nem kevés önfegyelemről tanúságot téve egy éjszakára hűtőbe tesszük a finomságot, másnap szeleteljük, és behabzsoljuk.
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

  1. Tetszik, én elsőként az M&M-eket mazsoláznám ki belőle, aztán pedig jöhetne a süti is lefojtásnak :)

    VálaszTörlés