Masszív antialkoholista létemre nasiügyben rendesen fosztogatom a házibárt. Most éppen whiskeyt kellett vételeznem, mert a nosaltyn barangolva ráakadtam egy ír kávéfagyi receptre. Ír kávét "élőben"(=nem parféállagban, hanem sima kávéként) még nem ittam éppen az alkoholtartalom miatt (szerintem simán kiütném magam vele), de annyira belezúgtam a receptbe, hogy muszáj volt kipróbálnom. A parféban a kávé dominál, az alkoholt csak jelzésértékűen lehet érezni benne, nekem ízlett.
Ír kávéfagyi
Hozzávalók:
- 3 ek instant kávé
- 3 dl tejszín
- 1 tubus sűrített tej
- 1 dl whiskey (hogy mennyire nem vagyok képben alkoholügyben: atyai segítséget kellett igénybe vennem, ugyanis fogalmam sem volt, hogy a bárban rendelkezésre álló butéliák közül melyikben találom a nevezett nemes nedűt)
Elkészítés
A kávét felforraljuk a sűrített tejjel és a tejszínnel. Felöntjük a whiskeyvel. Lehűtjük, négy szuflétálkába osztjuk, egy éjszakára mélyhűtőbe tesszük. Másnap óriási mennyiségű tejszínhabot halmozunk rá (a képen csak azért van kevés tejszínhab, hogy látszódjon a fagyi is, amint végzetem a fotózással, azonnal tettem még rá egy csomó tejszínhabot), kakaóval megszórjuk.
Ugye, milyen egyszerű és nagyszerű?
Jó étvágyat!
Mikor Írországban voltam, ott Baileys volt benne..Meg az ír kévában is.Hát elég tömény volt....
VálaszTörlésAPA