2013. október 18., péntek

Kávékrémes szelet

Tegnap kiderült, hogy végleg tönkrement a fényképezőgépem, rajta egy csomó fotóval, amit már nem lehet lementeni róla. Legkorábban jövő hónapban lesz érkezésem rá, hogy új masinát vegyek, addig marad a telefon. Azonban még dolgozom azon, hogy le tudjam szedni a képeket róla. Az eddigiekből két dolog következik:  egy csomó receptet újra kell főznöm, és legalább végre felkerülnek a régebben fotózott receptek is a blogra. Mert persze folyamatosan készültek a finomságok nálam, csak nem volt időm beírni őket. Na de, jobb később, mint soha, íme egy újabb gyorsan elkészíthető, és még gyorsabban elfogyó nasi, melynek receptjét a Nők Lapja Konyhában találtam.

Kávékrémes szelet
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 tojás
- 10 dkg cukor
- 2 ek víz
- 1 ek kakaópor
- 2 ek olaj
- 12 dkg liszt
 Krémhez:
- 10 dkg liszt
- 4 tojássárgája
- 15 dkg kristálycukor
- 5 dl tej
- 2 ek instant kávé
- 30 dkg puha vaj
- 12 dkg porcukor
- 2 ek kakaópor
Elkészítés
 A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből a cukor felével kemény habot verünk. A tojások sárgáját elkeverjük a cukor másik felével, a vízzel, a kakaóporral és az olajjal. Óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot, majd hozzáadjuk a lisztet is. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. fél óra alatt készre sütjük (tűpróba!)
A krémhez a lisztet, a tojássárgáját és a cukrot kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, belekeverjük a kávéport, majd hozzáadjuk az elkevert masszát, és sűrű krémet főzünk belőle. Kihűtjük.
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd belekeverjük a kávékrémet. Az így kapott krémet elfelezzük, az egyikbe belekeverjük a kakaóport. 
És már csak a rétegzés van hátra. A kihűlt piskótára rákenjük a sötét krémet, majd erre mehet a világosabb krém. A tetejét csokireszelékkel díszítjük. Egy éjszakára irány a hűtő, másnap pedig szeleteljük, és vidáman elfalatozzuk.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése