2012. július 16., hétfő

Blogturbó

Vegyétek le a szemeteket a képről (lesz még lejjebb több is, nem kell izgulni) és nézzetek balra és jobbra. Látjátok, hogy már nem csak a csupasz "falakat" látjátok? Kezdek berendezkedni kis blogomban. 
Már régen terveztem, hogy életre hívom a kicsikét (grafomániában szenvedek, rengeteg mondanivalóm és receptem van), de a várható technikai nehézségek mindig visszatartottak. Köztudott rólam, hogy taszítom a technikát (csak egy példa: uniós pályázatokkal foglalkozom  - nem pályázatíró vagyok, higgyétek el, a pályázat megírása a legegyszerűbb dolog, azt elő is kell készíteni és meg is kell valósítani!-, és amikor ki kell töltenem a pályázati kitöltőprogramot, akkor mindig valami számítástechnikai nehézség támad..),  biztos voltam benne, hogy nem leszek képes technikailag összerakni egy blogot. Nos, nem is tudtam, ámde kedvenc húgom (akit megtaláltok a www.alexaesigor.blgogspot.com-on) szerencsére segített, úgyhogy végül megszületett (rám jellemzően hirtelen felindulásból). Egy jó darabig minimálfunkciókon működtem (csak egy példa: hétvégén jöttem rá, hova kell beírni a bejegyzés címét), de folyamatosan fedeztem felfelé, hol, mit tudok beállítani (az első link sikeres beszúrása után megtapsoltam magam, hát ez vagyok én), aztán a szerkesztés menüben is elkezdtem kontárkodni, az eredményt láthatjátok.
De még hiányzott valami: szerettem volna a facebookon már létrehozott oldalt is megjeleníteni a blogon. Próbálkoztam, nézelődtem, de semmi. Aztán mint mindennek, ennek is eljött az ideje. Teljesen váratlanul.
Szombat este őkicsiségével (a reménytelenül elkényeztetett kutyussal) megnéztük a Sherlock c. tévésorozat első darabját (nagyon jó, nézni fogjuk!), majd mivel még nem voltam álmos, felmentem a face-re. És mibe csöppentem: Gaby éppen elakadt a blogjában egy technikai problémával, és a többiek segítettek neki (az Édességrajongók klubja egy nagyon jó kis csoport!), én pedig, ha már ott voltam, szintén kértem egy kis segítséget. Nem semmi szimultán eszmecsere volt.. Én rájöttem, hogy nem jól hoztam létre a facebookos oldalamat (simán új profilt hoztam létre, nem pedig oldalt), úgyhogy a többiek segítségével létrejött a bal felső sarokban található oldal. A vasárnap azzal telt, hogy a likebox funkció (hihetetlen, már tudom, hogy mi az!)  beállításra került. Külön szeretném megköszönni egy csipet és Németh Marika segítségét!
Még nagyon az elején vagyok a blogírásnak, sokat kell még tanulnom (ez nem gond, mindig is szerettem tanulni), biztosan rengeteget fogok még csetleni-botlani, de nagy kedvvel és örömmel írom a blogot, a technikai nehézségek pedig már nem rémítenek! Úgyhogy nem szabadultok meg tőlem még egy jó darabig! (gondolom, most sikerült mindenkit jól megfenyegetnem).

Mivel vasárnap teljesen a blogom lázában égtem, csak az alábbi minimálebédre volt energiám:

Marokkói tükörtojás
Hozzávalók:
- 1 doboz hámozott paradicsom (40 dkg)
- 4 tojás
- 3 szál újhagyma zöldjével együtt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 tk római kömény (sima őrölt kömény is lehet)
- 1 evőkanál szárított petrezselyem (vagy fél csomag friss)
- 4 ek olívaolaj
- só
- frissen őrölt bors
- egy csipet cukor
Ekészítés:
Az olívaolajt egy serpenyőben felmelegítjük, üvegesre pároljuk rajta a hagymákat és a köményt, majd leszűrjük a paradicsomot, és beleöntjük a serpenyőbe, kicsit összesütjük, sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk. Ráütjük a tojásokat, és megvárjuk, amíg megszilárdulnak. Ennyi. (nem vittem túlzásba az ebédfőzést, ugye?). A tálalásnál megszórjuk petrezselyemmel.

A recept Barbitól.


Jó étvágyat!



5 megjegyzés:

  1. Mit látnak szemeim! Még mikor olvastam sem esett le! :))) Remélem ízlett! :)

    VálaszTörlés
  2. Kellenek néha ilyen ebédek is!:) egyébként nagyon mutatós, és biztosan nagyon finom is!
    A blogíráshoz kívánok még nagyon sok kitartást, rengeteg bejegyzést, hogy ne is tudjunk szbadulni tőled, meg egyébként sem állt szándékunkban!:))
    Köszönöm, hogy kiemelted a nevem, még el is pirultam kissé! Nagyon szívesen segítettem, és máskor is állok rendelkezésedre, amiben csak tudok!!! Ugyan még nem vagyok a rendszeres olvasóid között, de megoldom( nem akar ugyanis a blogomon keresztül ideengedni a rendszer, a google profilommal pedig én nem szeretnék, de valahogy csak sikerül majd) idővel!

    VálaszTörlés
  3. Nem igazán úgy, ahogyan szerettem volna, de sikerült ...rendszeres olvasód is vagyok!...hurráá!!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszöntelek a rendszeres olvasóim között! Még egyszer köszönöm a segítséget!

      Törlés