2013. január 24., csütörtök

Capuccino brownie

Brownie kategóriában nálam most ez a csúcs. Őt nevezem be Flóra brownie játékába.
A története annyi, hogy a karácsonyi trakta előtt rámjött, hogy én most túrós valamit akarok sütni, amiben sok a csoki, de nem Túró Rudi torta (ugyanis minden évben az volt eddig nálunk karácsonykor, de idén fellázadtam). Rávetettem magam a netre, végül chefvikinél első látásra szerelembe estem vele:

Capuccino brownie
Hozzávalók
- 12 dkg étcsoki
- 8,5 dkg vaj
- 1 ek főzött kávé
- 10 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 tojás
- 5 dkg liszt
- 5 dkg darált mandula
- csipet só
- fél csomag sütőpor
A krémtúróhoz:
- 30 dkg túró
- 2 ek tejföl
- 8 dkg vaj
-  6 ek porcukor
- 4 cs vaníliás cukor
- 1 tk fahéj
A mázhoz:
- 8 dkg étcsoki
- 2 dkg vaj
- 2 ek főzött kávé
Elkészítés
A csokit, a vajat és a kávét gőz fölött összeolvasztjuk. Langyosra hűtjük, majd hozzákeverjük a cukrokat. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, jól elkeverjük a masszát. 
A liszthez hozzáadjuk a mandulát, a sütőport és a sót. A lisztes keveréket hozzáadjuk a tojásos keverékhez, majd a tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük (tűpróba!). A piskótát kihűtjük, megszabadítjuk a sütőpapírtól (én kihagytam a sütőpapírt, vajaztam-liszteztem a formát, de ez teljesen opcionális). 
Elkészítjük  a krémtúrót: mindent összeöntünk egy nagy tálba és mixerrel elkeverjük (aki gyúrni akar karra, az használjon fakanalat vagy kézi habverőt). A túrós krémet ráöntjük a kihűlt tésztára, kb. egy órára hűtőbe tesszük, hogy dermedjen a kicsike.
Elkészítjük a csokimázat: kis lábosban összeolvasztjuk a csokit, a kávét és a vajat, kicsit hűlni hagyjuk, majd a túrós rétegre simítjuk. Egy éjszakára mehet a hűtőbe, másnap lehet rájárni. Vigyázat, függőséget okoz!
Jó étvágyat!





4 megjegyzés: