2013. január 28., hétfő

Zserbó pohárban

Tartozom egy vallomással: nem szeretem a zserbót. Pedig általában odavagyok a klasszikus desszertekért (dobos, somlói stb.), de ezt az egy sütit ki nem állhatom.  Na de mi van, ha más formában veszem magamhoz a dió-baracklekvár kombót? Akkor már teljesen más a helyzet! Szerintem már kiderült, hogy eléggé kísérletező alkat vagyok, ezért amikor a téli Szuflé magazinban megláttam ezt a receptet, azonnal tudtam, hogy el fog készülni nálam. Most jött el az idő.  Érdemes kipróbálni, nagyon finom!

Zserbó pohárban
 
Hozzávalók:
- 1 csomag vajas keksz (stréberek persze süthetnek kekszet, én most az egyszerűbb megoldást választottam)
- 20 dkg dió durvára vágva
- 20 dkg darált dió
- 4 dl tej
- 16 dkg cukor
- 2 citrom héja
- 50 dkg mascarpone
- 1 kis üveg baracklekvár
- tortadara (természetesen lehet étcsokiból forgácsot készíteni, én túl lusta voltam hozzá)
Elkészítés
Egy lábosban összekeverjük a kétféle diót, hozzáadjuk a tejet, a cukrot és a citromhéjat, és kb. 10 perc alatt sűrű krémet főzünk belőle. Megvárjuk, míg kihűl, aztán hozzákeverjük a mascarponét. 
És a nehezén túl vagyunk, jöhet a rétegzés. Előkapunk néhány poharat, kezünk ügyébe készítjük a kekszet, a krémet, és a lekvárt. A pohár aljába beletördelünk egy kevés kekszet, ráteszünk egy kevés lekvárt, majd egy jó nagy adag krémet, és így rétegezgetünk, a tetejére keksz és tortadara kerüljön.
És ennyi! Gyors, egyszerű, és finom! És gyorsan fogy..
Jó étvágyat!




6 megjegyzés: