2013. október 21., hétfő

Túrós-kakaós szelet


Már a 12. fordulónál tart a Blogkóstoló. Nagyon szeretem ezt a játékot, mert lehetőséget biztosít arra, hogy felfedezzem egy általam eddig még nem ismert gasztroblogger konyháját. Ezúttal Konyhavirtuóz receptjei között nézhettem szét a sorsolásnak köszönhetően. Nem volt könnyű a választás, nagyon sok finomság található nála, érdemes böngészni közöttük.Végül egy túrós - kakaós szeletet választottam, egyszerű, gyors, és isteni finom!

Túrós-kakaós szelet
Hozzávalók:
A tésztához:
- 8 db tojás
- 6 ek liszt
- 2 ek kakaópor
- 6 ek cukor
- csipet só
A krémhez:
- 50 dkg túró
- 4 dl tejszín
- 6 ek cukor
- 2 citrom leve
Elkészítés:
Nem meglepő módon a tészta elkészítésével kezdünk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, egy külön tálban elkeverjük a lisztet a kakaóporral, hozzáadjuk a tojásos keverékhez, a csipet sóval együtt. Végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot is.
Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb. 20 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Kihűtjük.
A krémhez habbá verjük a tejszínt. A túrót összekeverjük a a cukorral és a citromlével. Majd hozzáadjuk a tejszínhabot is. 
A piskótát hosszában ketté vágjuk. Egy tálcára tesszük az egyik piskótalapot, ráhalmozzuk a túrókrémet, majd lefedjük a másik piskótalappal. Vízgőz fölött megolvasztunk egy nagy tábla tortabevonót, elsimítjuk a sütemény tetején. Egy éjszakára mehet a hűtőbe, másnap szeleteljük és behabzsoljuk.
Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

  1. Istenien hangzik! :-P Köszönöm, hogy velem játszol! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a kedves szavakat! Így csokimázzal a tetején még finomabb lehet, jó ötlet! :)

    VálaszTörlés