Igen, narancs. Mert bundás almát bárki tud csinálni (csak én nem próbáltam még, de ami késik, soha sincs most), és mert első látásra beleszerettem az ötletbe, amikor megláttam a receptet a Nők Lapjában. Amikor a zöldségesnél jártam, azonnal eszembe jutott, hogy ezt tényleg ki kellene próbálni, fel is pakoltam narancsból, és az első adandó alkalommal nekiestem a feladatnak. Nos, a bundázást még gyakorolnom kell, de a külcsín hiányait maradéktalanul kárpótolta a mennyei íz, a narancs és a fahéjas porcukor nagyon jól tud működni együtt, mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy tegyen vele egy próbát!
Bundás narancs fahéjas porcukorral
Hozzávalók:
- 3 narancs
- 2 tojás
- 1 dl fehérbor (helyettesíthető tejjel)
- 5 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
- olaj a sütéshez
- fahéjjal kevert porcukor a tálaláshoz
Elkészítés:
A narancsokat megmossuk, vékonyan felszeleteljük.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját egy nagyobb tálban elkeverjük a borral, a liszttel és a porcukorral. A fehérjehabot óvatosan hozzáadjuk a tésztához.
Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk. Sütés előtt bemártjuk a boros tésztába a narancskarikákat, forró olajban aranybarnára sütjük őket.
Melegen az igazi, de hidegen sem utolsó élmény fahéjas porcukorral behabzsolni, egyszerűen elkészíthető és nagyon finom reggeli/vacsora!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése