2013. július 20., szombat

Málnás-rózsás sajttorta

Teljes gőzzel dübörög a nyár. Meleg van, pilledés van. Kinek van kedve bekapcsolni a sütőt? Nekem nem az biztos, mégis, a sütihiány az sütihiány, orvosolni kell a problémát. Valami hűsítő, gyümis, sütés nélküli finomságot kerestem, amivel nem kell sokat bíbelődni. A Stahl-magazinban meg is találtam. Elkészítve, behabzsolva. Mindenkinek ajánlom, mert egyszerű, mégis egzotikus, és nagyon finom!

Málnás-rózsás sajttorta

Hozzávalók:
- 2 csomag kakaós keksz
- 16 dkg vaj, megolvasztva
- 50 dkg málna
- 16 dkg cukor
- 1 ek rózsavíz
- 40 dkg fehér csoki
- 50 dkg natúr, tejszínes krémsajt
- 1 zacskó (1dkg) instant zselatin
Elkészítés:
A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral.
A kekszet mozsárban összetörjük, összekeverjük az olvasztott vajjal, és beleszórjuk a tortaformába. Kézzel jól letapiskoljuk, hogy mindenhol egyformán kitöltse a tortaformát. Majd hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a krémet.
A málna felét turmixoljuk, átszűrjük, majd összekeverjük a cukorral és a rózsavízzel.
A fehér csokit gőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk a rózsás málnalevet, és addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad. Ezután levesszük a tűzről, majd beledolgozzuk a krémsajtot és a zselatint. 
Elővesszük a hűtőből a tortaformát, és a kekszes alapra borítjuk a krémet. Egy éjszakára mehet a hűtőbe, másnap reggel jól megszórjuk a maradék málnával, kicsit gyönyörködünk a torta színeiben, majd szeleteljük, és lassan, de biztosan elfogyasztjuk.
Jó étvágyat!

2 megjegyzés: