2013. szeptember 5., csütörtök

Húsgombócos spagetti


Zsuzsika a rengeteg agyával a múltkorjában hangyányit elnézte a papírt, melyre felírta, mennyi darált husi kell a kinézett ételhez, melynek következtében fél kilónyi adagot le kellett fagyasztania, és már nagyon foglalta a helyet, tehát olyan receptet kellett keresnie, melynek segítségével múlt idővé teheti ezt a rettenetesen nagy problémát. Jellemző módon nem átlagos ebédre vágyott, hanem valami különleges, de egyszerű étek gondolatát forgatta fürtös kis fejecskéjében. Leemelte a polcról az egyik BBC Good Food magazint, és elég gyorsan reálelt azon receptre, mely eleget tett a kívánalmaknak. Neki is állt legott, gyorsan elkészítette, jól is lakott vele. És ennyi volt egy finom vasárnapi ebéd története.

Húsgombócos spagetti


Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús 
- 1 kis fej vöröshagyma lereszelve
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 citrom héja
- 5 dkg reszelt sajt (én dupláztam a mennyiséget)
- kevés olívaolaj
-40 dkg spagetti (részemről 50 dkg és az egészséges életmód jegyében durumból készült tésztát használtam)
- 2 dl tejszín
- 20 dkg zöldborsó (nekem csak fagyasztott volt)
- egy csokor petrezselyem durvára vágva
Elkészítés
Fogjunk hozzá a nem túl bonyolult művelethez. Egy nagyobb tálat kerítünk, melyben összekeverjük a darált húst a hagymával, a fokhagymával, a citromhéjjal, és a sajt felével, ízlés szerint sózzuk. Gombócokat formálunk belőle. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és szépen aranybarnára pirítjuk benne a gombócokat.
Közben feltesszük főni a tésztát, ha készen van, leszűrjük, de a főzővizből félreteszünk 1,5 dl-t, melyhez hozzákeverjük a tejszínt, és ráöntjük a serpenyőben tanyázó gombócokra, és felforraljuk, majd néhány percig főzzük, amíg besűrűsödik. Ezután hozzáadjuk a borsót, még két percig forraljuk, majd hozzákeverjük a petrezselymet. Már csak a spagettit kell hozzáadni, kicsit összemelegítjük, és már készen is vagyunk.
A tálalásnál megszórjuk sajttal a tetejét. 
Gyors, finom, és nagyon gyorsan függőséget okoz.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése