2013. november 27., szerda

Krémes tejberizs

Jól néz ki, ugye? Elvileg mosolygó arcocskát szerettem volna kihozni belőle, de sajnos nem jött össze. Pedig igazából egy kis fejemben megjelent képhez kerestem a receptet, melynek lényege az volt, hogy tejberizs tetején egy smile díszeleg. De nem akartam sima tejberizst, gondoltam keresek valami különlegeset. Mivel ismét erőt vett rajtam az anglomániám, ezért Jamie Oliver jöhetett csak szóba (Nigellával sincs semmi bajom, sőt, de nekem most Jamie kellett. Miért?Csak!). Gyors netes keresés, ennek eredményeként meg is találtam a hangulatomnak megfelelő receptet a Rántott hús wokban blogon, úgyhogy nem volt más hátra, mint előre: irány a konyha, elkészít, behabzsol, elégedetten hátradől: ez jó mulatság, női munka volt.

Krémes tejberizs
Hozzávalók:
- 24 dkg rizs
- 1 l tej
- 3 dl tejszín
- 4 cs vaníliás cukor
Elkészítés:
Nem mondhatnám, hogy túlságosan meg kell erőltetnünk magunkat az elkészítés során. Tehát fogunk egy lábast, beleöntjük a tejet, a tejszínt, a vaníliás cukrot és a rizst. Összekeverjük, és kis lángon felforraljuk, majd fedő alatt készre főzzük kb. fél óra alatt. 
És ennyi, nem több. Az autentikus receptben málnalekvár szerepel, de én csokoholista vagyok, tehát a tejberizs tetején sok-sok kakaó landolt, nem kevesebb cukor kíséretében.
Nem kell mindig a haute cuisine, időnként letudhatjuk néhány perc alatt a főzést, így is finom vacsorát/reggelit lehet összedobni! 
Jó étvágyat!

2 megjegyzés: