2013. január 7., hétfő

Maradékból különlegeset? Igen!

Jól néz ki, ugye? Pedig abszolút mértékben hűtőtakarítás eredményeként jött létre.
Találtam a mélyhűtőben némi karajt, és spejz takarítása közben kezembe akadt egy kósza ananászkonzerv.
Hirtelen eszembe jutott, hogy a BBC Good Food magazinban láttam egy nagyon jó kis ananászos-karajos receptet, gyorsan elő is kerestem. Villámgyors, mégis egzotikus, finom ebéd lett belőle.

Fűszeres sertéskaraj ananásszal

Hozzávalók:
-  2 ek étolaj
- 4 szelet sertéskaraj
- 2 ek cukor
- 1 tk paradicsompüré
- 1 doboz ananászkonzerv
- 1/2 tk őrölt chili
- 1 tk kínai ötfűszer-keverék
Elkészítés
Az olajat felmelegítjük egy nagyobb serpenyőben. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd az olajon mindkét oldalát 5-5 percig sütjük. Egy tálban összekeverjük a cukrot, a paradicsompürét, és ananászkonzerv levének 2/3-át. 
A hús mellé tesszük az ananászkarikákat, néhány percig hagyjuk karamellizálódni (nagyon szép színe lesz!). Megszórjuk a chilivel és az ötfűszer-keverékkel, 1 percig sütjük. Ráöntjük a paradicsompürés keveréket és néhány percig főzzük. És ennyi, kész a fincsi husi:
Már csak annyi van hátra, hogy kifőzzük a rizst, és már tálalhatunk is:
Jó étvágyat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése