A délutáni hóállás (azóta még legalább ennyi esett):
Ennyi izgalom után rám fért egy tejeskávé. Ugyan a kávéról leszoktam, de ez nem akadályoz meg abban, hogy a tejeskávéval elkezdjek kísérletezni. Nemrégen láttam egy nagyon jó bejegyzést a spoon123 blogon, ahol nagyon érdekes ízvilágú tejeskávék kerültek bemutatásra. Mindegyiket ki fogom próbálni. Ezzel kezdtem:
Szerecsendiós tejeskávé
Hozzávalók 1 bögréhez:
- 2 dl tej
- 1/2 tk frissen reszelt szerencsendió
- 1 espresso
- 2 tk méz
Elkészítés:
Hihetetlenül bonyolult műveletet kell végrehajtanunk. A tejet a szerecsendióval felmelegítjük (nem forraljuk!). Egy bögre aljára öntjük a kávét, belekeverjük a mézet, majd ráöntjük a tejet. Végül a tetejére egy kis szerecsendiót reszelünk. Nagyon finom, különleges ízvilága kellemesen melengeti fagyos lelkivilágunkat.
Jó kortyolgatást!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése