2013. március 27., szerda

Pischinger szelet

Szeretitek a csokis nápolyit? Én imádom! Már régen terveztem, hogy kipróbálom a házi változatot is, de mindig halogattam. Miért? Azt hittem, macerás dolog nápolyit készíteni, hát nem egyszerűbb levenni a polcról a boltban? A dolog ennyiben is maradt, és ez így mehetett volna az idők végezetéig, ámde Zsuzsika egyszer virtuálisan kis kezébe vette a Kifőztük c. újságot, és azonnal szerelembe esett ezzel a sütivel. Az egész nápolyi megvolt pár perc alatt, csak egy éjszakát kellett kibírni (hogy az milyen hosszú volt..), majd fel lehetett vágni és be lehetett habzsolni a finom csokis nasit. Sokkal finomabb, mint a bolti változat, mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki!

Pischinger szelet
Hozzávalók:
 - 1 csomag 6 lapos ostyalap
A krémhez:
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 30 dkg étcsoki
- 1 dl tejszín
- csipet só
A tetejére:
- 5 dkg pörkölt sós mogyoró (vagy sima mogyorót száraz serpenyőben megpirítunk)
Elkészítés
A mogyorót durvára vágjuk.
A krém hozzávalóit egy tálba tesszük, vízgőz fölött összeolvasztjuk, kicsit kihűtjük.
Az ostyalapokat egyenként megkenjük a krémmel, a tetejére csoki kerüljön (nekem elsőre nem sikerült ez a mutatvány, három pénzügyes diplomával nem voltam képes hatig számolni, betegre nevettem magam magamon), és erre rászórjuk a durvára vágott mogyorót. 
Készen vagyunk, irány a hűtő egy éjszakára, hihetetlen önmérsékletet mutatva csak nézegetjük reggelig (de azt gyakran, azt garantálom!), aztán felszeleteljük és csodálkozva nézzük, milyen gyorsan fogy..
Jó étvágyat!





4 megjegyzés:

  1. Imádom!!! Tejszínnel még nem próbáltam, nem lágyítja el az ostyát?

    VálaszTörlés
  2. -"Szeretitek a csokis nápolyit?"
    - Persze hogy szeretjük!
    A házi változatát meg főleg!
    A Tiédet még inkább, mert az már készen van.
    Vagy már csak volt?

    VálaszTörlés