2013. május 13., hétfő

Karibi kókusztorta

Erőlködik a napocska, erőlködik..De azért messze még a nyár. Nálunk eléggé szomorkás idő van, pedig milyen jó lenne egy karibi tengerparton hintaágyban heverészni iszogatni a (részemről alkoholmentes) koktélt, és csak nézni ki a fejünkből, ugye? Nos, nem kell megnyerni a lottó ötöst a feeling átéléséhez, elegendő megnézni a Karib - tenger kalózai c. filmet (az elsőt, a folytatások szerintem közel sem olyan jók, de természetesen Johnny Depp miatt azért érdemes végignézni őket), vagy kereshetünk magunknak egy jó kis trópusi ízvilágú tortareceptet, amit én meg is találtam Szamócánál. Próbáljátok ki ti is, nagyon finom!

Karibi kókusztorta
Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 6 ek rétesliszt
A kókuszos réteghez
- 8 tojásfehérje
- 20 dkg kókuszreszelék
- 8 ek porcukor
- 2 púpozott ek liszt
- 1 csomag sütőpor
A töltelékhez és a bevonathoz:
- 40 dkg étcsoki
- 2 ek rum
Elkészítés
Nem kétperces süti, cserébe viszont nagyon finom. Úgyhogy karibi zene lejátszóba be, munkára fel!
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez elvileg folyamatosan hozzá kellene adni a cukrot és úgy felverni, de én rám jellemző módon kihagytam a cukrot. Nem estem kétségbe, úgyis ugyanabba a tésztába megy, ezért a tojássárgájához adtam a cukrot, habosra kevertem, hozzáadtam a lisztet, és a végén kevertem hozzá óvatosan a habot. Egy tortaformát kivajazunk, az alját kibéleljük sütőpapírral, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). 
Ezután a kókuszos réteget készítjük el. A tojásfehérjéből, a cukrot folyamatosan hozzáadva, kemény habot verünk. A kókuszreszeléket összekeverjük a liszttel és a sütőporral, és beleforgatjuk a tojáshabba. Ugyanaz a tortaforma elmos, újra kivajaz, alját újra kibélel sütőpapírral, kókuszos habocskát beletesz, 180 fokra előmelegített sütőbe újra betol, és addig süt, amíg a teteje kap egy kis színt (kb. 15 perc).
És most jön a legjobb rész: a csoki! A nem éppen fogyókúrás adagot gőz fölött megolvasztjuk, majd elkeverjük benne a rumot. 
Mindennel készen vagyunk, már csak össze kell állítani a tortát.
Tortaformát elmos, tisztára töröl. Piskótát aljára rátesz, a csoki 1/3-át ráken, erre kókuszos tésztát ráhelyez, és végül a maradék csokival bevonja a tortát.
És most lesz rosszul, mert még eshet neki a nasinak, egy éjszakára még könnyes búcsút vesz tőle, éjszaka többször vágyakozva ránéz, számolja a perceket reggelig, majd fogyókúrát felfüggeszt és reggelire (legalább) egy szeletet behabzsol.
Jó étvágyat!


 



2 megjegyzés: