2013. július 7., vasárnap

Ananász parfé

Nagyon rumlisra sikerült a hetem, pénteken délután Pesten voltam fotóstanfolyamon (igen, végre elmentem, természetesen kiderült, hogy rengeteget kell még tanulnom, és egy jobb fényképezőgép sem ártana, de nem vagyok reménytelen eset), szombaton hajnalban pedig indultam a kreatív írás tanfolyamra (sajnos, ez volt az utolsó alkalom, de lesz folytatás, az biztos!). Viszont valami gyors nasira mégis szükség volt, a melegre való tekintettel gyorsan eldőlt, hogy parféban fogok utazni, de ezen belül nem igazán volt ötletem. Aztán, ahogy lenni szokott, megpillantottam az ananász parfé receptjét Zamat és illatnál, ezzel a kérdés eldőlt. Én helyből dupla adagot készítettem, ami jó ötlet volt, mert gyorsan fogy..

Ananász parfé
Hozzávalók:
- 3 dl tejszín
- 1 tubus sűrített tej
- porcukor ízlés szerint (én nem spóroltam vele...)
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 nagy doboz konzerv ananász
Elkészítés:
Nem túl bonyolult az elkészítése, tényleg csak pár percet kell rászánnunk az életünkből.
Az ananászt kis kockákra vágjuk, a felét a sűrített tejjel botmixerrel pürésítjük.
A tejszínhabot a cukrokkal kemény habbá verjük, belekeverjük az ananászos masszát, majd óvatosan a többi ananászt (muszáj kóstolni, már ekkor lecsekkolható, hogy ez bizony finom!).
És ennyi. Fogunk egy püspökkenyér formát, folpackkal kibéleljük, beleöntjük a masszát, a tetejét is befedjük folpackkal, egy éjszakára mehet a mélyhűtőbe. Másnap reggel szeleteljük és  tejszínhabbal, csokiöntettel, vagy bármivel, ami tetszik nekünk, kidekoráljuk, és lassan elfogyasztjuk az édes finomságot. 
Egyszerű, mégis különleges, és mennyeien finom!
Jó étvágyat!

2 megjegyzés: