2013. szeptember 2., hétfő

Bailey's - stracciatella trifle

Legutóbb az utolsók között küldtem be a Blogkóstolóra a kiválasztott receptet, nem kicsit szégyenkeztem ezen tény miatt, ezért elhatároztam, hogy a következő fordulóban gyorsabb leszek. És lőn, újra itt a Blogkóstoló, én pedig első lására bele is szerettem Trollanyunál ebbe a receptbe. Miért húztam volna az időt? El is készítettem rögvest , el is fogyott hamarost.

Bailey's-stracciatella trifle
Hozzávalók:
- 2 csomag babapiskóta
- 1 l tej
- 2 dl búzadara
- 2 dl cukor
- 2 tojás
- 1 rúd vanília
- csipet só
- 12,5 dkg vaj
- 2 dl tejszín (az eredeti receptben nem ez volt a mennyiség, csak én nem figyeltem, és ez lett belőle)
- 3 (nálam 5) ek porcukor
- 5 dkg étcsoki reszelve
- 1 dl  tej (ez sem stimmel az eredeti recepttel, jól van na, könyvet olvastam, ilyenkor mindig ez van)
- 1 dl Bailey's
Elkészítés
Semmi bonyolult dologra nem kell gondolni, nagyon egyszerűen és gyorsan összedobható ez a rendkívül finom nasi.
Az 1 l tejben elkeverjük a csipet sót, a búzadarát,a cukrot, az enyhén felvert tojásokat, valamint a vaníliarúd kikapart magjait és a rudat is, majd lassú tűzön, folyamatos keverés mellett felfőzzük (bizony, ez egy turbózott tejbegríz). Ez után még néhány percig főzzük, majd kivesszük belőle a vaníliarudat. Kevergetve szoba-hőmérsékletűre hűtjük, majd hozzáadjuk a puha vajat felkockázva, és simára keverjük.
A tejszínt a porcukorral keményre verjük, belereszeljük a csokit a reszelő nagy lyukú oldalán, és egyenletesen elkeverjük. 
A tejet és a Bailey's-t elkeverjük. És ennyi, már csak rétegezni kell. 
Fogunk néhány poharat, mindent a közelünkbe készítünk, és nekiállunk a nagy műnek: a babapiskótát megforgatjuk a tejes-Bailey's-es keverékben, beletördeljük a pohár aljába. Mehet rá a grízes krém, majd a tejszínhabos-csokis krém, és így folytatjuk a rétegezést, amíg tart a pohár.
Egy éjszakára mehet a hűtőbe a finomság, másnap pedig szépen, csöndben, feltűnés nélkül gyorsan kikanalazzuk a pohárból. 

Jó étvágyat!


2 megjegyzés:

  1. Kicsit sajnálom, hogy megint engem kaptál, biztos unalmas lehet mindig uyanarról a blogról választani:) De örülök, hogy sikerült választani, ha nem kéne diétáznom én is elkészíteném, mert nagyon szeretjük ezt:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A te izgalmas és érdekes receptjeid közül soha nem unalmas választani :-)

      Törlés