2013. szeptember 10., kedd

Ínyenc hawai pizza

Nem vagyok az a kimondott pizza fan. Nagyon ritkán élek a gyorséttermi élelem eme gyöngyszemével. Évente maximum egyszer-kétszer tör rám a pizzaéhség. És mivel nem vagyok egyszerű eset, kizárólag egy fajtát vagyok hajlandó magamhoz venni: ez pedig a hawai pizza. Miért pont az? Még gyerekkoromban valamelyik strandon ettem egy nagyon jót és azóta tart a szerelem. Hűséges típus vagyok, ebből is látszik (és nem kicsit ragaszkodom a szokásaimhoz..). Múlt héten pénteken tört ki rajtam hirtelen a hawai pizza ehetnék. Egészen pontosan a Sparban álltam sorban a felvágottas pultnál, és eredendően sajtos parizert akartam venni, de megláttam a gépsonkát, és azonnal megjelent lelki szemeim előtt egy szelet hawai pizza. És ezzel a vasárnapi ebéd kérdése el is dőlt. Már csak egy jó receptet kellett keresnem, amit nagyon gyorsan megtaláltam ITT. Gyorsan elkészült, gyorsan el is fogyott. Mert finom volt és ez járt nekem. Próbáljátok ki ti is!

Ínyenc hawai pizza
Hozzávalók:
Tésztához:
-  40 dkg finomliszt
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 2 tojás
- 15 dkg vaj
- só
- 2 ek cukor
Pizzakrémhez:
- 1 tojás
- só
- bors
- oregánó
- 1 tk mustár
- 1 kis konzerv sűrített paradicsom
- 1 tk cukor
Feltéthez:
- 1 konzerv ananász
- 20 dkg gépsonka
- 1 doboz csemegekukorica
- 20 dkg sajt reszelve
Elkészítés
A tejet meglangyosítjuk, kis cukort keverünk hozzá, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
A vajat megolvasztjuk, habosra keverjük a cukorral, a sóval és a tojások sárgájával. A tojások fehérjéből kemény habot verünk.
A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a vajas keveréket,a felfuttatott élesztőt és összedolgozzuk.Végül óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot és összegyúrjuk a tésztát. Tiszta konyharuha, meleg hely, 40 perc pihi.
Ha megkelt a tészta, lisztezett felületen tepsi nagyságúra nyújtjuk. A tepsit kiolajozzuk és lisztezzük, beleügyeskedjük a tésztát, villával megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8 perc alatt elősütjük.
Roppant bonyolult művelet következik: elkészítjük a pizzakrémet. Ennek kivitelezése kimerül abban, hogy egy kisebb edénybe tesszük a hozzávalókat és összekeverjük.
Ha elősütöttük a tésztát, kivesszük a sütőből, rákenjük a pizzakrémet, rátesszük a gépsonkát, a kukoricát, az ananászt, és az egészet megszórjuk reszelt sajttal. Sütőbe vissza, és kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Megvárjuk, míg kicsit kihűl (szép dolog az önmegtartóztatás, de sajnos ebben az esetben nem tűnik kivitelezhetőnek..), szeleteljük, behamizzuk és irigyeljük magunkat.
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

  1. Mi is gyakran élünk otthon a jolly joker kajával - ez pedig a pizza. Pikk-pakk kész, könnyen szállítható melóba és finom. Bármilyen feltéttel :) A hawaii nálunk is nagyon megy - 1x próbáld ki rendes ananásszal, messze jobb mint a konzerv :)

    VálaszTörlés