2013. szeptember 7., szombat

M&M brownie

Amikor az M&M szeletet készítettem, biztonsági okokból (praktikus közgazdász szemlélet: hátha nem sikerül elsőre és duplázni kell, ne akkor kelljen újra elrohannom a boltba) dupla adag M&M cukorkát vettem. Az a finomság szerencsére elsőre sikerült, így szegény cukorkás zacskó egyedül maradt a nagyvilágban a spájz polcán. Nagyon sajnáltam szegényt, ezért a lehető leggyorsabban szerettem volna megoldani a magány problémáját kis életében. Ezen magasztos cél érdekében elkezdtem törpölgetni azon, hogy vajon milyen formában is kellene eltüntetni a polcról őszínességgét. Szelet már volt, a pite nem az én műfajom, muffinhoz most nem volt kedvem. És mivel a cukorka mellett kerültek elszállásolásra az étcsokik is, ezért kézenfekvő volt az ötlet: legyen brownie! Ráadásul a tévedésből vett tejcsokik számát is csökkenteni akartam (étcsokit akartam venni, de nem figyeltem, és csak itthon vettem észre, hogy tejcsoki sikeredett, mehettem vissza a boltba étcsokiért, hát, ez vagyok én). Mivel éppen nem volt energiám kreatívkodni, ezért a nethez fordultam, és nagyon gyorsan rátaláltam a megfelelő receptre ITT. Innentől kezdve felgyorsultak az események: gyorsan összedob, még gyorsabban elfogyaszt. Isteni finom, mindenkinek csak ajánlani tudom!

M&M brownie
Hozzávalók:
- 10 dkg étcsoki
- 10 dkg tejcsoki
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 6 ek liszt
- 10 dkg vaj
- 4 tojás
- 2 ek kakaópor
- 4 ek porcukor
- egy csipet só
- egy zacskó M&M cukorka
Elkészítés
Nem kell konyhaművészeti magasságokba emelkedni ahhoz, hogy elkészítsük a sütit, abszolút az ötperces összedobós kategóriába tartozik, viszont látványos és finom.
Gőz felett összeolvasztjuk a csokikat a vajjal, kicsit hagyjuk hűlni.
A négy tojást (nem kell különválasztani), a vaníliás cukort, a porcukrot és a sót habosra keverjük.
A lisztet egy külön tálban (csak hogy legyen mit mosogatni) összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral.
A csokikrémet hozzáadjuk a tojásos masszához, majd beleadagoljuk a lisztes keveréket is. És ennyit a tésztáról, már önthetjük is a vajazott, lisztezett formába, tolhatjuk is be a 180 fokra előmelegített sütőbe.
10 perc után kivesszük a sütőből, szépen megszórjuk az M&M cukorral,  majd visszatesszük és kb. 20 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Akkor jó, ha közepe még egy kicsit lágy.
Ha akarjuk, megvárjuk, míg kihűl, ha nem, akkor melegen szeleteljük, és már ehetjük is. Vigyázat, gyorsan fogy!
Jó étvágyat!

3 megjegyzés: