2014. október 29., szerda

Duplakávés brownie


Kávéfüggő lévén egyáltalán nem meglepő, hogy azonnal beleszerettem az ebből a mennyei és éltető italból készült brownie receptre, amely  Két cica konyhájában készült.  Bár voltak aggályaim az őrölt kávé miatt, de bíztam a szerzőben, hiszen már sok receptjét kipróbáltam (természetesen a szakácskönyvét is beszereztem), és soha nem kellett csalódnom az egyszerű, de mindig valami különleges csavart tartalmazó mennyei desszertekben. Ezúttal is ez volt a helyzet, nagyon gyorsan  elkészült az isteni finom süti!

Duplakávés brownie

Hozzávalók:
- 10 dkg darált mandula
- 10 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 2 tk vaníliakivonat
- 2 dl kávé
- 4 ek darált kávé
- 20 dkg étcsoki
- 10 dkg vaj
- fél cs sütőpor
- 1 dl tejszín
- 5 tojás
Elkészítés:
A kávét, a tejszínt és a cukrot összekeverjük egy kisebb lábosban, és lassú tűzön kevergetve addig főzzük, amíg a cukor el nem olvad, majd hozzáadjuk a csokit, a vajat, a vaníliakivonatot és végül a darált kávét is, selymesre főzzük.
Egy kis tálban összekeverjük a darált mandulát, a lisztet és a sütőport, egy nagyobb tálban felverjük a tojásokat, hozzáforgatjuk a lisztes keveréket. Ezután hozzáadjuk a csokis masszát, és a tésztát sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. 
Kihűtjük, egy éjszakára mehet a hűtőbe, másnap szeleteljük, tejszínhabbal, ízlés és kedv szerint gyümölcsökkel díszítjük, stílszerűen egy csésze kávé kíséretében élvezzük a mennyei ízeket!


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése