2015. május 13., szerda

Görög spenótos rétes



Nagyon rákaptam a spenótra, vadászom azokat a recepteket, amelyekben előfordul ez a hozzávaló, így találtam rá erre az ínycsiklandozó receptre Vegalife-nál. Vettem is hozzá rétestésztát és mirelit spenótot, de hát az gasztroszívem eléggé csalfa, így inkább más recepteket próbáltam ki, és lassan, de biztosan elfeledkeztem erről a tervemről. Azonban abban a percben eszembe jutott, amikor a hűtőben pakolászva a szemem elé került a rétestészta, így az ebéd kérdése el is dőlt. Gyorsan elkészült és mennyeien finom lett! 

Görög spenótos rétes

Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap
- 40 dkg friss spenót vagy 1 csomag mirelit spenótpüré
- só, olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis konzerv kukorica 
- 1 csomag feta sajt (vagy tofu, kinek mi tetszik)
Elkészítés:
Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a megmosott és apróra vágott spenótot (vagy az én esetemben a mirelitet) ráöntjük, sózzuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és pár percig pároljuk. Elzárjuk a gázt, hozzáadjuk a kockára vágott feta sajtot (tofut) és a kukoricát. És a töltelékkel már meg is volnánk, már csak a réteslapokat kell kezelésbe vennünk.
A réteslapok felét nedves konyharuhára terítjük úgy, hogy mindegyik lapot megkenjük kevés olajjal. Mehet a töltelék fele a rétes szélére, feltekerjük, behatjuk a végét, és sütőpapírral bélelt nagy tepsire tesszük. A másik adag réteslappal és töltelékkel ugyanilyen módon járunk el. Kevés olajjal megkenjük a rétesek tetejét, és már tolhatjuk is be a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. fél óra alatt készre sütjük (tűpróba!). Egyszerű, de nagyszerű ebéd lett belőle, egyedül elpusztítottam az egész adagot, részemről felvéve a kedvencek közé!


Jó étvágyat!

3 megjegyzés: