2012. szeptember 20., csütörtök

Tejkanyar

Tegnap volt a Goldenblog eredményhirdetése, én ma néztem végig a nyertesek listáját, és nagyon sok érdekes új bloggal találkoztam, nemcsak gasztronómiai téren. Örömmel látom, hogy egyre többen érzik úgy, hogy van mondanivalójuk, és mindenki érdeklődésének megfelelően csatlakozhat olyan közösségekhez, ahol jól érzi magát. 
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy éjjel-nappal új blogok után kutatok, főként úgy szerzek tudomást egy-egy újabbról, hogy valamelyik ismerősöm ajánlja, én pedig beleolvasok, és ha tetszik, belájkolom. 
Így fedeztem fel nemrég az Anyakanyar blogot, amelyet két színésznő, Gubás Gabi és Farkasházi Réka vezet. Első látásra nem volt részemről célblog, hiszen alapvetően mamablog, és nekem még nincs gyerekem, és nem is tervezem mostanában (még nem nőttem fel eléggé egy gyerekhez), mégis megfogott a blog hangulata. Közérthetőek, aranyosak, szimpatikusak. És olyan jóízű stílusban íródik a blog, hogy időről-időre visszalátogatok rá. 
Tegnap éppen egy olyan immunerősítő italt keresgéltem a neten, amivel megelőzhetem azt, hogy megfázzak a hirtelen hőmérséklet csökkenés miatt. Náluk találtam ezt az egyszerű, de nagyszerű kis "védőitalt":

Gyömbéres-mézes-vaníliás tej
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 2 tk őrölt gyömbér (na persze a frissen reszelt az igazi, de ezzel sem rossz)
- 4 ek méz (ízlés szerint)
- 1 tk vaníliakivonat
- kevés fahéj a tetejére
Elkészítés:
A roppant bonyolult művelet a következőképpen néz ki: a tejet felforraljuk a reszelt gyömbérrel és a vaníliával, közben hozzákeverjük a mézet. Átszűrjük, a tetejére kis fahéjat szórunk (bátrabbak cayenne borsot), és már ölhetjük is a vírusokat!







2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó a recept! Itthon ugyan még nem használtam gyömbért, és nem is található a fűszerkészletemben, de beszerzem, és kipróbálás lesz belőle! :) a blogot pedig én is megkukucsizom, kíváncsivá tettél! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik a recept!
      A blog is nagyon jó, érdemes belekuksizni!

      Törlés