2014. április 1., kedd

Panda maci szelet


Ismét kitört rajtam a kókuszmánia. Viszont nem volt ötletem arra, hogy mely formában vegyem magamhoz ezt az finomságot. Több lehetőséget is végiggondoltam, majd elvetettem. Már éppen lemondtam volna a kókuszos sütiről, amikor a véletlen (amiben nem hiszek) a segítségemre sietett. Céltalanul szörfölgettem ebédidőben a neten, amikor hirtelen elém került ez a recept, amelynek először a neve fogott meg, aztán megnéztem az összetevőket, és megtaláltam a kókuszt, és ezzel már el is dőlt a hétvégi desszert kérdése. Kicsit macerás, de érdemes nekiállni elkészíteni, mert isteni finom!

Panda maci szelet
Hozzávalók:
Kakaós tészta:
- 6 tojássárgája
- 3 dl tejföl
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 3 ek kakaópor
Kókuszos tészta:
- 15 dkg cukor
- 6 tojásfehérje
- 20 dkg kókuszreszelék
Krém:
- 6 tojássárgája
- 6 ek liszt
- 3 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 6 ek porcukor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket. A sárgáját habosra keverjük a porcukorral. Egy külön tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, és a kakaóport. A tojásos masszához hozzáadjuk a tejfölt, majd a  lisztes keveréket. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, a kakaós tészta felét az aljára simítjuk, aztán a kókuszos tésztát elpöttyözzük rajta, majd befedjük a kakaós tészta másik felével. 180 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt készre sütjük (tűpróba!), majd kihűtjük.
A krémhez a tojássárgáját a liszttel, a tejjel és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A puha vajat és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásos keveréket.
A krémet rásimítjuk a tészta tetejére, majd megszórjuk kakaóporral. Egy éjszakára mehet a hűtőbe, másnap szeleteljük, és behabzsoljuk.
Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

  1. Imádom a kókuszt, és a panda a kedvenc állatom... így ez a sütid nagyon a szívembe talált :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik, érdemes elkészíteni, tényleg nagyon finom!:-)

      Törlés
  2. Kedves webmester,

    Észrevettük, hogy nagyon finom receptek találhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, http://www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 130 000 összegyűjtött recept közül. Az oldalon szintén található egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a receptek elejét, melyeket a felhasználók ezután könnyen megtalálják a keresőnk segítségével. Ám a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra, tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

    Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalálhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

    Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szívesen segítünk bármivel.

    Üdvözlettel,
    Tünde

    VálaszTörlés