2014. szeptember 5., péntek

Habos csoki-vaníliakrémes kocka


Odavagyok a habos-babos süticsodákért, csak sajnos általában ezeket nem kicsit macerás elkészíteni, ezért ritkán szánom rá magam az elkészítésükre. Persze a szerelem első látásra ebben az esetben is kivételt képez a főszabály alól, ezért amikor a házfestés utáni konyhai pakolás során ráleltem erre a receptre, azonnal tudtam, hogy ezt ha törik, ha szakad, nekem ki kell próbálnom, nem számít mennyire bonyolult, és milyen sokáig tart az elkészítése. Neki is álltam az első adandó alkalommal, és sokkal egyszerűbb volt, mint amire számítottam, az ízéről pedig csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. 

Habos csokis-vaníliakrémes kocka

Hozzávalók:
Lapokhoz:
- 8 tojás
- 8 ek cukor
- 2 ek kakaópor
- 1 cs sütőpor
Vaníliás krémhez:
- 7 dl tej
- 2,5 cs vaníliás pudingpor
- 1 cs zselatin fix
- 4 ek víz
- 4 ek cukor
- 7 dkg vaj 
- 4 ek tejszínhab
Csokis krém:
- 7 dl tej
- 2,5 cs csokis pudingpor
- 1 cs zselatinfix
- 4 ek víz
- 4 ek tejszínhab
Tetejére:
- 5 dl habtejszín
- csokireszelék
Elkészítés:
Készüljünk fel lelkileg arra, hogy két piskóta lapot kell kisütnünk külön- külön. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Az első laphoz 4 tojást 4 ek cukorral habosra verünk, majd hozzáadunk 3,5 ek lisztet, amelybe előzőleg belekevertünk fél cs sütőport. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőporral, belesimítjuk a tésztát, betoljuk a sütőbe, és kb. 20 perc alatt készre sütjük (tűpróba!).
A második laphoz ugyanezt előadjuk még egyszer, csak hozzáadjuk a tésztához a kakaóport is.
Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a krémeket.
A vaníliás krémhez egy lábosban elkeverjük a vaníliás pudingport a cukorral és a tejjel, majd állandó keverés mellett felfőzzük. Egy kis lábosban 4 ek vízben elkeverjük a zselatint és addig melegítjük, amíg fel nem olvad, majd a vaníliás krémhez keverjük. Még melegen hozzáadjuk a vajat és összekeverjük.
A csokis krémhez a változatosság kedvéért a csokis pudingport elkeverjük a cukorral és a tejjel, majd állandó kevergetés mellett felfőzzük. 4 ek vízben elkeverjük a zselatint, és addig melegítjük, amíg fel nem olvad, majd a csokis krémhez keverjük. Még melegen hozzáadjuk a vajat és összekeverjük.
A habtejszínből kemény habot verünk, ha a krémek kihűltek, mindegyikbe óvatosan beleforgatunk 4-4 ek tejszínhabot.
És már csak az összeállítás van hátra: a tepsi aljára kerül a sárga piskóta, rákenjük a csokis krémet. Rátesszük a csokis piskótát, rákenjük a vaníliás krémet. A tetejére mehet a tejszínhab és csokireszelék, és már csak egy éjszakát kell pihennie a hűtőben, és lehet szeletelni és habzsolni a finomságot!



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése