2014. szeptember 8., hétfő

Mogyorós banánkenyér



Ezen a rémesen szomorú vasárnapon már főzni sem volt kedvem, viszont a sütés nem maradhatott el, hiszen a reggelinek szánt különlegességhez már beszereztem a banánokat, ráadásul éppen ilyen mocsok időre való meleg, otthonos érzéseket keltő kenyérre volt szükségem, amelyre a Nők Lapjában bukkantam. Percek alatt készen van, és isteni finom!

Mogyorós banánkenyér


Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 3 banán
- 2 tojás
- 25 dkg liszt
- 10 dkg őrölt mogyoró
- 1 tk szódabikarbóna
- 10 dkg dió (vagy mogyoró)
- 1 dl tej
Elkészítés:
A banánokat egy tálba szeleteljük, és pépesítjük. A diót durvára vágjuk.
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a pépesített banánokat. A lisztet, az őrölt mogyorót, a szódabikarbónát, a tejet és 5 dkg durvára vágott diót (mogyorót) is a tésztába keverünk. 
A tésztát sütőpapírral bélelt vagy kivajazott-kilisztezett püspökkenyérformába mérjük, a tetejét megszórjuk a maradék 5 dkg durvára vágott dióval. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40 perc alatt készre sütjük (tűpróba!).
Villámgyorsan elkészíthető, egyszerű, mégis különlegesen finom reggeli, érdemes kipróbálni!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése