2014. január 3., péntek

Supangle

Bejglihegyek és hústornyok után nem kicsit megviselt gyomrunk enyhre vágy. De azért mégiscsak csokoholisták vagyunk, ebből következően csakis egy könnyű csokikrém jöhet szóba. De mivel mi (én és magam) imádjuk a különlegességeket, ezért naná, hogy bele kellett vetnünk magunkat az irgalmatlan mennyiségű receptünk közé, és végig kell túrni az egészet, mert halaványan emlékeztünk arra, hogy egyszer kipróbáltunk egy török különlegességet, és imádtuk, ideje újrázni. Láss csodát, receptet viszonylag gyorsan meglel, újra beleszeret, hirtelen felindulásból elkészít, gyorsan elpárolog. Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki ezt a török csokikrémet, amelyre a nosaltyn leltem rá, mert nagyon gyorsan készen van, és isteni finom!

Supangle
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 20 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 4 ek kakaópor
- 10 dkg vaj
- 20 dkg étcsoki
- mogyoró a tetejére (kedv/ízlés szerint lehet dió, pisztácia, kókuszreszelék, mandula is)
Elkészítés:
Egy lábosban hozzákeverjük a hideg tejhez a cukrot, a lisztet, és a kakaót. Kézi habverővel folyamatosan keverve felforraljuk, majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat és a darabokra tört csokit, és addig keverjük, amíg beleolvadnak a krémbe.
És gyakorlatilag ennyi volt az egész, már csak annyi a dolgunk, hogy 5-10 percenként átkeverjük a krémet, amíg kihűl, annak érdekében, hogy ne bőrösödjön a teteje.
Poharakat vagy tálkákat kerítünk, belemérjük a krémet, a tetejét megszórjuk durvára vágott mogyoróval (pisztáciával, kókuszreszelékkel, dióval, kinek mi tetszik), majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük a finomságot, és másnap gátlások nélkül behabzsoljuk az egészet. Vigyázat, függőséget okoz!
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése