2014. június 9., hétfő

Epres- vaníliás tiramisu

Atyám beállított egy hatalmas adag eperrel, amivel gyorsan kezdenem kellett valamit. Ebben a melegben komolyabb sütés kizárva, ezért elég hamar eldőlt, hogy ebből bizony tiramisu lesz, semmi más! Gyorsan körülnéztem a receptjeim között, és gyorsan ráleltem erre a finomságra. Nem hezitáltam sokat, azonnal összeállítottam a tiramisut, csak másnap reggelig kellett kibírni, aztán lehetett is habzsolni ezt az egyszerű, de nagyszerű desszertet!

Epres- vaníliás tiramisu
Hozzávalók:
- 50 dkg eper + a díszítéshez ízlés szerint
- 2 csomag babapiskóta
- 50 dkg mascarpone
- 6 dl tejszín
- 2 tk vaníliakivonat (vagy két vaníliarúd kikapargatott belseje)
- 5 dl tej
- 3 dkg cukor
- 6 ek porcukor
Elkészítés:
Az epret nyolcadokba vágjuk.
A fél liter tejet a 3 dkg cukorral és 1 tk vaníliakivonattal felforraljuk, majd langyosra hűtjük.
A tejszínt a porcukorral és 1 tk vaníliakivonattal habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a mascarponét.
Az érdemi munkával meg is vagyunk, már csak az összeállítás van hátra.
Egy nagy tálat aljára helyezünk egy sor vaníliás tejben megforgatott babapiskótát, mehet rá a krém fele, ez után ráhalmozzuk az epret, újabb sor babapiskóta következik, végül a krém másik fele. És ennyi, készen vagyunk, mehet egy éjszakára a hűtőbe a finomság, másnap reggel csak annyi dolgunk van vele, hogy szeleteljük, és jól megpúpozzuk eperrel. Mennyei eledel!
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése