2014. június 11., szerda

Tojásos Spátzle sült hagymával

Ahhoz képest, hogy halálosan gyűlölök nokedlit szaggatni, mostanában nagyon rákattantam a műfajra. Ráadásul a rengeteg agyammal 500 fokban szenvedtem a konyhában ezzel a rémes tevékenységgel (a kutyus aktívan segített - nyafogni), de annyira belezúgtam az osztrák Kásespátzle fotójába, hogy minden hátráltató tényezőt figyelmen kívül hagyva azonnal el kellett készítenem a Nők Lapja Konyhában megjelent receptet. Egyáltalán nem bonyolult összedobni, tényleg csak a nokedliszaggatást kell túlélni valahogy, onnantól kezdve fáklyásmenet az étel elkészítése.

Tojásos Spátzle sült hagymával
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 3 tojás
- só
- 2 ek vaj
- 15 dkg reszelt sajt
- 3 dl főzőtejszín
Sült hagymához:
- 2 fej vöröshagyma
- 1 ek liszt
- 7 dkg vaj
Elkészítés:
Egy nagy tálban a lisztet elkeverjük a tojással és a sóval. Hozzáadunk annyi vizet, hogy közepes sűrűségű galuskatésztát kapjunk. Tegyük félre 20 percre.
Hogy addig se unatkozzunk, elkészítjük a sült hagymát. A vöröshagymát vékony szeletekre szeljük, beleforgatjuk a lisztbe, majd egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és barnára sütjük rajta a hagymát.
Egy nagy lábosban enyhén sós vizet forralunk, ha már lobog, akkor nagy szentségelések közepette beleszaggatjuk a tésztát, kifőzzük, majd leszűrjük.
Egy nagyobb serpenyőben kevés vajat olvasztunk, átforgatjuk  benne a galuskát, majd rászórjuk a reszelt sajtot, felöntjük a tejszínnel. Addig melegítjük, míg a sajt megolvad a galuskán.
Tálaláskor a galuska tetejére sült hagymát halmozunk, és élvezzük az ízeket, amíg lehet. Gyorsan fogy, sajnos...
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése