2014. szeptember 23., kedd

Gyors sajtos - hagymás kenyér


Egy korszak véget ért a konyhámban. Az egészségem (és nem utolsó sorban a nemkívánatos kilóim miatt) bele kellett nyugodnom, hogy át kell állnom a kímélőbb étrendre. Sokkoló volt szembesülni az étrendi tanácsadáson, hogy mennyire egészségtelenül étkezem, így hiábavaló a kőkemény edzés és a sok lemondás. Mocsok egy hétvégém volt, de megbeszéltem magammal, hogy ez nem a világ vége, pusztán a rossz szokásaimon kell változtatnom. Be kell vennem magam a bioboltba, több zöldség és gyümölcs, kevesebb zsíros hús a jövő. Nálam a sokkhatás nem válik be, ezért a kis változtatások útját tervezem járni, ennek első lépéseként a reggelimet gondoltam át. Így készült el ez a finomság, amelynek receptjére a Tv paprika c. újságban leltem rá.

Gyors sajtos-hagymás kenyér

Hozzávalók:
Kenyérhez:
- 30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 2 tk sütőpor
- 25 dkg reszelt sajt
- 2 csokor újhagyma finomra vágva
- 2 burgonya meghámozva és lereszelve
- 2 tojás enyhén felverve
- só, bors
- 4 ek tej
Feltéthez:
- natúr krémsajt
- paradicsom
- rukkola
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy sütőlapot kibélelünk sütőpapírral.
Egy nagy tálban elkeverjük a lisztet és a sütőport. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a finomra vágott újhagymát, a reszelt burgonyát és a felvert tojást. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadunk 4 ek tejet, majd begyúrjuk a tésztát. 
Cipót formálunk belőle, és ráhelyezzük a sütőlapra. Betoljuk a sütőbe, kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Kihűtjük, szeleteljük, és jól megpakoljuk a feltéttel. Azaz megkenjünk a kenyeret krémsajttal, ráhalmozzuk a felkockázott paradicsomot, megszórjuk rukkolával, és lassan, ráérősen elfalatozzuk a mennyein finom reggelit.

 Jó étvágyat!


4 megjegyzés:

  1. Szia Zsuzsi! Ha a fogyas es az egeszseges eletmod,a jo kozerzet a cel,akkor javaslom ezt elolvasasra. Nekem bevalt. Es nem kell lemondanod semmirol ;)

    VálaszTörlés
  2. Határozottan hiányos a blog, mert nincs mellé teleportáló készülék. Annyi Star Trek film után nem lehet különösebb gond...:)
    Így csak a nyálam csoroghat. Fogyni pedig nem akarok, meghagyom másoknak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A transzporter ügyében szólok Scottie-nak, hogy intézkedjen!:-)
      Örülök, hogy tetszik a gasztroblog, a fogyást pedig hagyd meg nekem!:-)

      Törlés