2013. április 7., vasárnap

Donut muffin

Újabb fordulójához érkezett kedvenc játékom, a Blogkóstoló. Ismét egy olyan blogot juttatott nekem a sorsolás szeszélye, amelyet korábban nem ismertem, ezért kíváncsian néztem körül Borsó oldalán, és hosszas vívódás után a Donut muffint választottam. Egy egyszerűen elkészíthető, ám nem hétköznapi ízvilágú muffint próbálhattam ki, nagyon finom nassolnivaló került a család asztalára.

Donut muffin
 
Hozzávalók:
 - 14 dkg porcukor + 10 dkg a sütikre
- 20 dkg liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 dl natúr joghurt
- 2 tojás
- 1 tk vaníliakivonat
- 14 dkg olvasztott vaj
- 12 tk málnalekvár
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a muffinforma mélyedéseit kibéleljük papírkapszlikkal (vagy kivajazzuk).
Egy tálba beleszitáljuk a porcukrot, hozzáadjuk  a lisztet és a szódabikarbónát. Egy keverőkancsóba öntjük a joghurtot, a tojást, és a vaníliát, és egy kézi habverővel alaposan elkeverjük. A lisztes keverékhez adjuk az olvasztott vajat és a joghurtos elegyet.
A tészta 2/3-át egyenletesen elosztjuk a muffinsütő mélyedéseiben, majd mindegyik közepére teszünk egy tk málnalekvárt, amit a tészta maradék 1/3-ával lefedünk. És ennyi, készen vagyunk, a muffinformát betoljuk a sütőbe, és kb. 15 perc alatt készre sütjük (tűpróba!).
A porcukrot egy nagyobb tálba, vagy tepsibe szitáljuk, és a kissé kihűlt muffinokat megforgatjuk benne, és már tálalhatjuk is a kis finomságokat.
Jó étvágyat!









2 megjegyzés: