2013. április 30., kedd

Epres bellini

Igen, ez egy koktél. Nem, még mindig nem iszom alkoholt. Akkor hogy kerül ide ez a recept? Nos, nekem is vannak gyenge pillanataim, ráadásul eléggé vizuális típus vagyok, és ha ez a két tényező összeadódik, akkor bizony nem hétköznapi dolgokra tudok vetemedni. 
Az történt, hogy a gyömbéres csokiterrine receptjét tartalmazó Nők Lapja Konyha oldalon egy nagyon ínycsiklandozó képen akadt meg a szemem, melynek első látásra nem voltam a célcsoportja, mivel erősen alkoholtartalmú italról volt szó. Nézegettem, nézegettem, morfondíroztam, aztán, amikor kinyitottam a hűtőt, váratlanul egy félig üres pezsgősüveg akart kiborulni az ajtajából. Úgy döntöttem, hogy ez egy jel, én pedig eleget teszek az Univerzum akaratának, és nekifogok a koktélnak. Sőt, addig fajultam, hogy egy kortyot ittam is belőle! (nem ízlett, de legalább megpróbáltam, és több maradt a húgoméknak..). 

Epres bellini
Hozzávalók
- 4 dl hideg száraz pezsgő vagy prosecco
- 20 dkg eper
- 6 ek cukorszirup 
Elkészítés
Először a roppant bonyolult cukorszirupot készítjük el. 20 dkg cukrot 2 dl vízzel felteszünk a gázra, forrásig hevítjük. 
Az epret felkockázzuk, és botmixerrel pürésítjük, majd hozzákeverjük a cukorszirupot.
És gyakorlatilag készen vagyunk, már csak annyi van hátra, hogy fogunk néhány poharat, elosztjuk bennük az eperpürét, amit felöntjük pezsgővel. Egy éjszakára mehet a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek, másnap fogyasztható.




2 megjegyzés: