2014. július 6., vasárnap

Kukoricás semifreddo chilis csokival


Nagy kedvencem a Stahl magazin, amint megérkezik a postaládámba az újság, azonnal végiglapozom. Ezúttal is ezt tettem, és azonnal megakadt a szemem egy különleges recepten, a kukoricából készült semifreddón. Halálosan kíváncsi lettem, vajon milyen íze lehet ennek a finomságnak, ezért nem volt kérdés, hogy ezt nekem gyorsított ütemben ki kell próbálnom! Gyorsan elkészül, és elsőre ugyan furcsa, de hamar függőséget okoz!

Kukoricás semifreddo chilis csokival

Hozzávalók:
- 4 dl habtejszín
- 30 dkg kukorica (részemről konzerv volt)
- 2 tojás
- 4 tojássárgája
- 5 ek méz
- 1 zöldcitrom
- 1/4 tk só
Tetejére:
- 10 dkg étcsoki
- 4 dkg vaj
- 1 késhegynyi chilipor
Elkészítés:
3 dl tejszínt kemény habbá verünk, és felhasználásig hűtőbe teszünk.
A kukoricát és a maradék 1 dl tejszínt turmixgépben pürésítjük. A kapott masszát egy szűrőn átpasszírozzuk, a visszamaradt rostokat kidobjuk.
Egy fém keverőtálban vízgőz fölött kézi habverővel elkeverjük az egész tojásokat a tojássárgájákkal, és folyamatos keverés közben hozzácsorgatjuk a mézet, világos, krémes masszát főzünk belőle.
Belekeverjük a kukorciapürét, valamint a zölcitrom reszelt héját és kifacsart levét. Picit megsózzuk, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
A masszát folpackkal kibélelt őzgerincformába öntjük. Finoman a konyhapulthoz ütögetjük, a tetejét is lefedjük, és egy éjszakára a mélyhűtőbe tesszük, hogy megfagyjon.
Másnap reggel a csokoládét, a vajat és a csiliport vízgőz fölött összeolvasztjuk, és meglocsoljuk vele a kicsomagolt desszertet, majd szeleteljük és gyorsított ütemben behabzsoljuk.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése