2014. július 15., kedd

Zöldborsós-mentás csirkeragu

Belezúgtam egy szép mentacsokorba a Sparban, és kitaláltam, hogy márpedig én húshoz fogom használni ezt a zöld szépséget. Eszembe jutott, hogy nemrég hozta meg a postás a Vidék íze c. újságot, és amikor átlapoztam, mintha láttam volna benne egy, a célnak megfelelő receptet. Amint hazaértem, azonnal megkerestem a lapot, megnyugodtam, hogy egyszerűen, gyorsan elkészíthető ételről van szó, nem is töltöttem fél óránál többet a tűzhely mellett, és isteni finom ebédet sikerült készítenem!

Zöldborsós-mentás csirkeragu

Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemellfilé
- 50 dkg zöldborsó (részemről mirelit)
- 2 közepes lila hagyma
- fél póréhagyma (részemről 2 újhagyma)
- fél csokor friss menta
- 1 gerezd fokhagyma
- 25 dkg rizs
- só, olaj
Elkészítés:
A rizst kifőzzük.
A csirkehúst apró kockákra vágjuk, a lila hagymát nagyobb darabokra vágjuk, az újhagymát (vagy póréhagymát) felkarikázzuk. 
Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, fehéredésig főzzük benne a húst, majd hozzáadjuk a borsót (én mirelitet használtam, és előtte forró vízzel leöntöttem), sózzuk, és addig pároljuk, míg majdnem kész. Ekkor adjuk csak hozzá a hagymákat, a zúzott fokhagymát, és az apróra vágott mentát. Pár percig együtt sütjük. Végül hozzákeverjük a kifőtt rizst, újabb néhány percig főzzük, majd elzárjuk a gázt.
Már csak a tálalás van hátra, egy tányérra kiszedünk egy adag ételt, megszórjuk mentával, és már ehetünk is! Egyszerű, mégis különleges, gyorsan elkészíthető, finom ebéd, gyorsan függőséget okoz!

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése