2014. július 12., szombat

Régimódi csokoládészelet

Amikor először átlapoztam a Stahl magazin tavaszi számát, azonnal tudtam, hogy csak idő kérdése, mikor fogom elkészíteni ezt a finomságot. Mindig halogattam, de most rá kerül a sor, mivel csak minimál sütire futotta az erőmből. Sok gond nincs vele, semmi különleges hozzávaló, csak össze kell keverni mindent mindennel, irány a sütő, ha kihűlt, máris szeletelhetjük és habzsolhatjuk. 

Régimódi csokoládészelet
Hozzávalók:
- 3/4 bögre durvára vágott dió
- 1 1/2 bögre apróra vágott étcsoki
- 1/2 bögre puha vaj
- 1 1/2 bögre cukor
- 6 tojás
- 1/4 tk só
- 3 ek rétesliszt
- 4 ek rum
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Sütőpapírral kibélelünk egy 20x30 cm-es tepsit.
A csokit és a vajat gőz fölött megolvasztjuk, majd langyosra hűtjük.
Az olvadt vajas csokiba robotgéppel belekeverjük a cukrot, majd egyenként a tojásokat. Egy kisebb tálban összekeverjük a lisztet és a sót, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez, végül a diót és a rumot is belekeverjük. A tésztát beleöntjük a tepsibe, néhányszor finoman (mondom, finoman!) a konyhapulthoz ütögetjük, hogy a masszából felszínre kerüljenek a légbuborékok. Irány a sütő, kb. 45 perc alatt készre sütjük a finomságot (tűpróba). Ennyi, ha kihűlt, indulhat az édes bűnbeesés!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése