2015. április 16., csütörtök

Burgonyás borsóleves pirított kolbászkarikákkal



Ismét eljött az ideje egy spájztakarításos ebédnek. Már megint túlvásároltam magam krumpliból (mindig ez van és valószínűleg így is marad), vészesen kezdett lejárni a szavatossági idő, sürgősen ki kellett találnom valamit. A mélyhűtő is tele volt, egy fél csomag zöldborsó is felhasználásra várt, hogy legyen hely. Ezeket a feltételeket ismerve gyorsan eljutottam addig, hogy a  borsóleves lesz a megoldás. Erről eszembe jutott, hogy a Nők Lapja Konyhában láttam rá néhány ötletet. Gyorsan előkerestem a receptet, és szerencsére volt egy olyan, ami tökéletesen megfelelő volt. Találtam egy kis kolbászt is a spájzban, így a feltéttel sem volt probléma. Egyszerű, gyors és nagyon finom leves!

Burgonyás borsóleves pirított kolbászkarikákkal


Hozzávalók:
- 1 vöröshagyma
- 1 kg burgonya
- 4 ek olaj
- 1 db babérlevél
- só, bors
- 50 dkg zöldborsó (részemről mirelit)
- 30 dkg kolbász
- 2 dl tejföl
- fél citrom leve (részemről egy kupak citromlé)
Elkészítés:
A hagymát és a burgonyát megtisztítjuk, a hagymát apróra, a burgonyát kockákra vágjuk. 
Egy nagy lábosban felhevítjük az olajat, megdinszteljük rajta a hagymát, hozzáadjuk a burgonyát, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Babérlevéllel, sóval, borssal ízesítjük, puhára főzzük. Kb. a felét kiszedjük egy nagy tálba (lével együtt), leturmixoljuk, majd a turmixolt részt visszakeverjük a többihez. 
A borsót külön edényben megpároljuk, majd a krumplileveshez keverjük. Néhány percig együtt főzzük, majd elzárjuk a gázt.
A kolbászt felkarikázzuk, száraz serpenyőben megpirítjuk. 
A leveshez keverjük a tejfölt, kivesszük a babérlevelet, citromlével ízesítjük. 
A levest a kolbásszal és annak kisült zsírjával tálaljuk. Vigyázat, függőséget okoz!


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése