2015. április 13., hétfő

Spenótos töltött krumpli


Nagyon belezúgtam a spenótba, vadászom azokat a recepteket, amelyekben megtalálható ez az összetevő. Ezért nem volt kétségem afelől, hogy az új vega szakácskönyvemből elsőként egy spenótos finomság fog elkészülni. Mivel szokás szerint túlvásároltam magam krumpliból, és már megint itt álltam egy rakás lassan lejáró alapanyaggal, ezért célszerű volt a töltött krumpli elkészítése. Egyszerűen elkészíthető, gyors és mennyein finom, felvéve a kedvenceim közé!

Spenótos töltött krumpli


Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 10 dkg vaj
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg spenót
- 20 dkg túró vagy ricotta
- 2 db tojás
- kevés reszelt sajt
- só, bors
Elkészítés:
Fogunk egy nagy serpenyőt, felolvasztjuk benne a vajat, megdinszteljük rajta az apróra vágott hagymákat. Ezután hozzáadjuk a spenótleveleket, sózzuk, borsozzuk. Amikor már összeesett a spenót, rámorzsoljuk a túrót (vagy ricottát). Alaposan átkeverjük, majd elzárjuk a gázt, és pár percig pihentetjük a masszát. A tojásokat elhabarjuk egy kis tálban, hozzáadjuk a túrós keverékhez, és jól elkeverjük. Letakarjuk, félretesszük.
A burgonyákat megmossuk, és héjastól, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, kihűtjük. Ezután félbevágjuk őket, és egy kiskanállal kiszedjük a belsejüket. Az így kapott mélyedésekbe töltjük a spenótos túrót. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal, beoltjuk a 180 fokos sütőbe, és kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük. Mennyeien finom ebéd/vacsora!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése