2015. április 3., péntek

Fűszeres, sült gyümölcskompót


Nagyon rákattantam a Street Kitchen című tévéműsorra, nagyon bejött az a laza stílus, amit Dóráék képviselnek. Egyszerűen elkészíthető, nagyrészt egészséges, és roppant ínycsiklandozó receptek özöne zúdul a nézőre. Alig győzöm nyomtatni a leírásokat, szép adag gyűlt már össze az asztalon belőle, de egyiket muszáj volt előrevennem, mert halálosan beleszerettem. Nem túl bonyolult a receptúra, minden gyümölcsöt fel kell vagdosni, be kell ízesíteni és már mehet is a sütőbe, de a végeredmény valami mesés ízorgia! Felvéve a kedvencek közé!


Fűszeres, sült gyümölcskompót

Hozzávalók:
- 2 alma
- 2 körte
- 1 ananászkonzerv (természetesen lehet venni egész ananászt, és azt meghámozni és felkockázni)
- 4 babérlevél
- 3 rúd fahéj
- 1 tk vaníliakivonat (vagy egy vaníliarúd kikapart belseje)
- bors
- 2 dl narancslé (vagy 3 narancs frissen facsart leve)
- 4 ek méz
- 3 ek barnacukor
- 3 dkg vaj
- 10 dkg bogyós gyümölcs (elhagyható)
Elkészítés:
Az almát és a körtét nem hámozzuk meg és cikkekre vágjuk. Az ananászt felkockázzuk. Egy közepes tepsibe halmozzuk a gyümiket, közéjük dugdossuk a fahéjrudakat és a babérleveleket.
Fogunk egy kis befőttes üveget, beleöntjük a narancslevet, mehet hozzá a vaníliakivonat, a méz, és a barnacukor. Befőttesüveget lefed, elegyet összeráz, majd jól meglocsolja vele a gyümölcsöket. Egy kevés borsot őrlünk a tetejére, és szépen elosztjuk rajta a vajat. Már toljuk is be a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 30 perc alatt készre sütjük. Kivesszük a sütőből, megszórjuk a bogyós gyümölcsökkel, langyosra hűtjük, és már habzsolhatjuk is a finomságot!



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése