2015. április 14., kedd

Tavaszi kölessaláta retekkel



Hatalmas kedvencem a köles, vadászom a recepteket, amelyeknek ő az összetevője. Sokféleképpen próbáltam már elkészíteni, de salátának speciel még nem .Éppen ezért azonnal megtetszett az ötlet, amikor megláttam a fotót a zsírúj vega szakácskönyvemben. Nagyon régen ettem retket, éppen itt volt az ideje, hogy kísérletezzek vele. Itt a tavasz, lassan jön a bikiniszezon, ilyenkor mindig jól jön egy egészséges saláta, ami egyszerű, de mégis különleges, és nem utolsósorban mennyeien finom!

Tavaszi kölessaláta retekkel

Hozzávalók:
- 50 dkg köles
- 1 vöröshagyma
- 2 csomag retek
- 1 db sárgarépa
- 2 ek szárított petrezselyem + a tetejére
-  1 ek olívaolaj
Elkészítés:
A vöröshagymát finomra vágjuk. A köleshez hozzákeverjük a hagymát és  háromszoros mennyiségű sós vízben megfőzzük, Mikor készen van, félretesszük hűlni.
A sárgarépát apró darabokra vágjuk, a petrezselyemmel és az olívaolajjal együtt a kihűlt köleshez keverjük, sóval ízesítjük.
A retket felszeleteljük, kör alakban egy tányérra halmozzuk. Kör alakú forma segítségével a  tányér középre halmozzuk a kölest, megszórjuk petrezselyemmel. Kicsit gyönyörködünk a látványban, aztán kíméletlenül elpusztítjuk ezt a finom és egészséges ételt!



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése