2014. május 18., vasárnap

Csokoládémousse eperrel

Gyönyörű epreket láttam a zöldségesnél, muszáj volt vennem egy fél kilót. Ebben a szomorú időben felvidítja a lelket a harsogó piros szín, ennél már csak a csokoládé jobb kedélyjavító, a legjobb pedig a kettőt vegyíteni, ezért gyorsan eldöntöttem, hogy csokis-epres finomság fog készülni. De mivel házfestés van, ezért csak valami gyorsan összedobható desszert jöhetett szóba. Végignéztem egy-két recept újságot, de ezúttal nem találtam kedvemre valót, aztán rávetettem magam a netre, és hamar megtaláltam a minden tekintetben tökéletes választást itt.  Gyorsan elkészült, még hamarabb elfogyott, mert isteni finom!

Csokoládémousse eperrel
Hozzávalók:
- 15 dkg eper
- 4+2 dl tejszín
- 2 tojás
- 15 dkg cukor
- 2 dkg vaj
- 1,5 dl tej
- 25 dkg étcsoki
Elkészítés:
A csokoládét a tejjel és a vajjal vízgőz fölött megolvasztjuk.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral. A 4 dl tejszínből kemény habot verünk.  A tojásos cukros keverékhez hozzáadjuk az olvasztott csokit, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérje habot és a felvert tejszínhabot.
Az epreket cikkekre vágjuk, a maradék 2 dl tejszínből kemény habot verünk. 
Az érdemi munkával végeztünk, már csak a rétegzés van hátra. 6 poharat a harmadáig megtöltünk a krémmel, majd teszünk rá egy réteget a tejszínből, erre jöhet egy kevés eper, majd újra tejszínhab és csokoládékrém. A tetejét néhány eperdarabbal díszítjük. Egy éjszakára mehet a hűtőbe, másnap reggel kezdődhet a habzsolás!
Jó étvágyat!

2 megjegyzés: