2014. december 8., hétfő

Kakaós csiga




Nagyon gyorsan peregnek a napok, csak most küldtem be az előző fordulóra a receptet és a fotót, és máris újra itt van a Blogkóstoló! Ezúttal a Serpenyő Virtuóz blogon nézhettem körül kíváncsian. Több jó ötletet is láttam, de kakaós csiga-függő lévén nem volt kérdés, hogy nagy kedvencemet fogom elkészíteni. Igazából semmilyen különleges hozzávaló sincs benne, egyszerűen csak mennyeien finom, bevésve a családi recepttárba!

Hozzávalók:
Tésztához:
- 3 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 5 dkg cukor
- 50 dkg liszt
- 1 tk só
- 5 dkg puha vaj
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 tojássárgája
Töltelék:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg kakaópor
Egyéb:
- 1 tojás a csigák lekenéséhez
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk a mikróban, hozzáadunk 1 tk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk felfutni.
Egy nagy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a cukrokat, a sót, a puha vajat, a tojássárgáját és az élesztős tejet. Ruhaujj feltűr, tésztát bedagaszt, tiszta konyharuhával letakar, fél óra alatt duplára keleszt.
A töltelékhez a vajat megolvasztjuk, egy kis tálban hozzászitáljuk a porcukrot a kakaóporhoz.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, megkenjük az olvasztott vajjal, egyenletesen elosztjuk rajta a porcukros kakaót. Bejgliszerűen feltekerjük, felkarikázzuk, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a csigákat. Tiszta konyharuhával letakarjuk, 15 percig kelesztjük, majd lekenjük egy felvert tojással a csigákat, és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Egy pohár tejjel/kakaóval mennyei reggeli/vacsora!



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése