2014. december 1., hétfő

Barackos csirkemellfilé mazsolás kuszkusszal




Á, felesleges elmenni a zöldségeshez, úgyis lesz szőlő az Intersparban! Nem volt természetesen, ezért fejben újra kellett alkotnom a Nők lapjában látott szőlős csirkés receptet. Mivel nem találtam semmilyen gyümölcsöt, amivel kedvem lett volna helyettesíteni a sajnálatosan elmaradt hozzávalót, ezért praktikusan a spájzban lévő konzervgyümikben kezdtem gondolkodni (még jó, hogy én mindig kéthetes ostromra készülök, és dugig van töltve a kamra mindenfélével, úgy, hogy még el sem kezdtem karácsonyra felhalmozni a készleteket). Némi töprengés után eszembe jutott, hogy van nekem konzerv őszibarackom, abból baj nem lehet, ha azt használom, "csak" a fűszerezést kell lecserélnem (fűszerpolc is tömve van, tudtam, hogy ki fogom találni a megoldást, ha jobban körülnézek benne), úgyhogy vasárnapi ebéd pánik kilőve, az újratervezés után gyorsan és egyszerűen nagyon finom étket sikerült összedobnom!


Barackos csirkemellfilé mazsolás kuszkusszal


Hozzávalók:
Húshoz:
- 80 dkg csirkemellfilé
- 1 hagyma 
- 1 ek vaj
- 40 dkg őszibarack (részemről konzerv)
- 1 ek bazsalikom
- 1 tk fahéj
- 1 tk chilipor
Körethez:
- 25 dkg kuszkusz
- 5 dkg mazsola
- 1 dl olaj
- 4 dl víz
- só
Elkészítés:
Először a köretet dobjuk össze. Egy lábosban felmelegítjük a vizet, ha már forr, beletesszük a mazsolát és 5 percig főzzük. Levesszük a tűzről, enyhén sózzuk, belekeverjük a kuszkuszt és az olajat. Lefedjük, és állni hagyjuk kb. 15 percig.
A csirkemellfilét felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk, az őszibarackot kisebb kockára szeleteljük.
Egy nagyobb serpenyőben megolvasztjuk a vajat, megdinszteljük rajta a hagymát, beletesszük a húst, kb. 10 percig sütjük, azután hozzáadjuk a barackot, a bazsalikomot, a fahéjat és a chiliport, lefedjük, és addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul (kb. 15 perc). És ennyi volt! Néhány perces melóval isteni finom ebéd készült, már csak tálalni kell, és kezdődhet a habzsolás!


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése